Etusivu » 10 vuotta Kulinaarin keittiössä

10 vuotta Kulinaarin keittiössä

Kirjoittaja: kulinaari
Kulinaari-blogin takaa löytyy helsinkiläinen mainosmies Kimmo Ollila. Ja tietenkin kukkakaali...


Kulinaari -ruokablogi saavutti 10 vuoden virstanpylvään elokuun lopussa. Silloin 2011 ensimmäistä varsinaista postausta kirjoittaessani, en miettinyt somejakoja, SEO:ta tai yhteistöitä, enkä oikeastaan mitään muuta kuin omien ruokatarinoiden ylös kirjoittamista. Alkuun olin jopa jyrkästi kaikenlaisia yhteistöitä vastaan. Näkyvyys ja lukijamäärät saati kiinnostaneet pätkän vertaa.

Jouluruokien kokkailua Zurichin kämpän minimaalisessa keittokomerossa vuonna 2011
Jouluruokien kokkailua Zurichin kämpän minimaalisessa keittokomerossa vuonna 2011.


Kulinaarin alkuvuosien reseptit ja postaukset kuvaavat hyvin silloista kokkaustyyliä ja elämää muutenkin. Rehellistä arkiruokaa, hienoja kokeilevia illallisannoksia, pentterikokailua veneessä, ravintolaelämyksiä matkoilta. Keskityin omaan juttuuni, enkä juurikaan seuraillut kenenkään muun tekemisiä. Tietyssä mielessä tekeminen oli silloin jopa hauskempaa.

Turun yliopiston FoodiEx -projektissa. Kuva: Esko Keski-Oja / Vizualis

Silloisten valokuvien järkyttävän huono laatu filttereineen ja postauksien taso kyllä naurattaa ajoittain, mutta niissä näkyy aika ja omalla tavallaan myös oma kehitys. Muistoja ruokamatkani varrelta olen kirjannut myös postaukseen Ruoka – elämäni ilo, joka päivä!


Blogin myötä olen päässyt paikkoihin ja tilaisuuksiin sekä kokenut elämyksiä, joihin en muuten olisi päässyt osalliseksi. Parhaita muistoja ovat olleet reissu lanseeraustilaisuuteen Osloon sydänystäväni Tinskun kanssa pari vuotta sitten, Alkon sisällöntuotantokoulutus sekä osallistuminen Turun yliopiston FoodiEx-tutkimusprojektiin. Niin ja on sitä oltu lehdessäkin muutamaan otteeseen asian tiimoilta.

FoodiEx -työryhmäläisiä Rasekon koulutuskeittiössä Raisiossa. Kuva: Esko Keski-Oja / Vizualis
Artikkeli Kulinaarista Kotivinkki-lehdessä vuodelta 2016.

Mainitsematta ei voi tietenkään jättää lukemattomia upeita ravintolaillallisia, joista kylläkin olen suurimman osan maksanut itse. Rakkaimpina muistoina edesmennyt ravintola Lyon, Bobergs matsal Tukholmassa, turkulainen Kaskis sekä Sikke´s.

Ehkä parasta mitä bloggailu on tuonut elämääni ovat uudet tuttavuudet, joista parhaimmat ovat sydänystäviäni. He varmasti säilyvät elämässäni bloggaaminen loputtuakin.

Tällaista se on kulissien takana. Kalsareissa keittiössä kuvaamista. Työn alla Vinicin joulupostaus.

Kulinaarin kymmeneen vuoteen on joka tapauksessa mahtunut paljon asioita, joista olen äärettömän ylpeä. Olen kehittynyt niin ruoanlaittajanan, leipojana kirjoittajana kuin ruokakuvaanajana ja -stylistinäkin. Kaiken muun Ja lisää uusia aluevaltauksia on luvassa syksyn mittaan. Esimerkiksi virtuaalista leivontaa Pienen leivontakoulun kouluttajana

Silloin kun oli vielä nuori ja nätti.
Kuva: Katri Kapanen 2016

Kulinaari ruokablogin 10 parasta

Kokosin tähän kymmenen reseptiä Kulinaari-blogin suosituimmista ja omasta mielestäni parhaista resepteistä. ValintOnko mukana oma suosikkisi tai luottoreseptisi?

Ihanat kaurasämpylät

Ihanat kaurasämpylät

Unohdin ostaa leipää, mutta aina löytyy kaapista perus leivontatarvikkeet. Blogin yksi suosituimmista postauksista syntyi 7.9.2013.

Maailman paras risotto

Maailman paras risotto

Opin tekemään oikeaa risottoa vasta muutettuani Helsinkiin 2005. Uskomatonta mutta totta! Tosin senkin jälkeen etsin sitä parasta perusreseptiä vuosia, kunnes syyskuussa 2016 löysin sen katsoessani Australian Master Chef -ohjelmaa. Katso myös muut risottoreseptini.

Kaurainen peltileipä

Kaurainen peltileipä

Tämä postaus syntyi erään bloggaajakollegani innoittamana ja jatkoksi kauraämpyläreseptille.

Kulinaarin aito ja alkuperäöinen suukkokkakku

Aito ja alkuperäinen suukkokakku by Kulinaari

Kehittämäni Suukkokakku on ollut yksi blogini kruununjalokivistä toukokuusta 2016 ja postausta on luettu jo yli 122 000 kertaa. Postaus on myös harvoja jotka olen kääntänyt myös englanniksi.
Sen rinnalle kehitin myös Tiramisun makuisen suukkokakun sekä Passion-vanilja suukkokakun.

Kinuski-omenapilvi juustokakku

Kinuski-omenapilvi -juustokakku

Tämä alunperin Euro-Eastille kehittämäni herkullinen juustokakku on myös ollut todella suosittu ja kiitelty resepti. Sen pikkusisko ovat Toffee-omenajuustokakku ja vegaaninen kinuski-omenapilvi moussekakku.

Kulinaari paras coleslaw

Kulinaarin paras coleslaw

Tämä salaattiresepti on muodostunut ystäväpiirissäni yhtä legendaariseksi kuin Isännän salaatti. Kannattaa katsoa myös muut coleslaw-reseptini.

Pikkelöidyt suppilovahverot

Pikkelöidyt suppilovahverot

Tämä resepti vuodelta 2017 on osa Elsa-mummiltani saamaa ruokaperintöä, joka vie muistot syksyisiin sieniretkiin mökillä ja Kotipolun joulupöytään. Katso myös perinteinen sienisalaatti.

Kylmäsavulohivoileipäkakkurulla

Voileipäkakkurulla by Kulinaari

Tämä kuuluu niihin resepteihin ja postauksiin, jotka nykyisen tietämykseni mukaan olisi pitänyt nimetä toisin. KYLMÄSAVULOHI-TUOREJUUSTOVOILEIPÄKÄÄRÖ on oikea sanahirviö ja vastaavat kakut löytyvätkin varmasti nykyään nimellä kylmäsavulohivoileipäkakkurulla tai muuta hieman sulavampaa. Olen aina rakastanut voileipäkakkuja, joten kannattaa katsoa myös muut suolaiset kakkuni. Kuvan voileipäkakun kukat ovat Mimis syötäviä kukkia.

Broileri-Aurapiirakka

Broileri-Aurapiirakka

Aura-juusto löytyy lukuisista resepteistä piirakoista pastoihin ja kastikkeisiin. Tästä piirakastakin on näköjään kaksi eri versiota. Aina ei pysy omienkaan tekemisten perässä… Katso muutkin Aura-juustoreseptit.

Elämäni upein suklaakakku

Elämäni upein suklaakakku

Kukapa ei rakastaisi kakkua – varsinkin suklaakakkua! Tämä resepti on yksi parhaista, mutta opettelin aikoinaan leipomaan serkkuni Ninan kanssa tällä Jerry Lewis -kakun reseptillä. Sittemmin olen leiponut omaksi iloksi ja tilauksesta lähipiirille useita upeita täytekakkuja.

Kulinaari kiittää!

Tämä 10 vuotta on ollut aika huikea matka ja katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Sydämellinen kiitos kaikille lukijoille ja yhteistyökumppaneille näistä vuosista!

Kimmo / Kulinaari <3


You may also like

6 kommentia

Nanna 31/08/2021 - 19:48

En käsitä, en oo vieläkään tehnyt suukkokakkua, vaikka se onkin mielestäni nerokas! Ehkä ei ole tullu tarpeeksi tärkeää tilaisuutta vielä…

Oli hauska nähdä sun käsitys tärkeimmistä resepteistä. Poimin sieltä heti tuon aurajuusto-kanapiiraan to do – listalle.

Ja mun sun elämää suurempi resepti on kyllä se peltilihapiirakka♥️.

Onnea 10 v Kulinaari ja rakas Kimmo! On tärkeetä, että oot olemassa!

Vastaa
kulinaari 06/09/2021 - 20:12

Kiitos Nanna! <3

Vastaa
Tinsku 02/09/2021 - 00:15

Wow mikä matka ja miten nopeasti se on mennyt. Tämä on silti vain yksi etappi matkan varrella. Toivottavasti saat kurkkia vielä monille kujille. Valita suunnan risteyksissä ja saavuttaa vielä monen monituista merkkipaalua. Ennen kaikkea… paljon onnea ja kiitos kaikista mahtavista kokemuksista joita olen saanut jakaa kanssasi <3 Terkuin Tinskun keittiön Tiina

Vastaa
kulinaari 02/09/2021 - 00:19

Kiitos Tinsku! Aika monet kokemukset ollaan jaettukin yhdessä näinä vuosina rakas ystäväni, ja toivottavasti monta lisää <3

Vastaa
Mansikkaheinä 04/09/2021 - 07:45

Mahtavan maukkaita reseptejä sinulla! Tykkään paljon blogistasi. 🙋‍♀️
Lämpöiset onnittelut 10 blogivuodesta! 🌻

Vastaa
kulinaari 04/09/2021 - 09:43

Kiitos!

Vastaa

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: