Etusivu » Se paras perinteinen sienisalaatti

Se paras perinteinen sienisalaatti

Kirjoittaja: Kulinaari

Perinteinen suolasienistä valmistettu sienisalaatti on kuulunut jouluherkkuihimme vain ehkä paria poikkeusvuotta lukuun ottamatta. Savolaista sukua oleva mummini opetti minulle sienestyksen ja metsässä kulkemisen jalon taidon jo varhain. Itse kerätyistä ja suolatuista sienistä tehty täyteläinen salaatti oli erottamaton osa joulupöytää.

En ole koskaan tehnyt sienisalaattiani tietyn reseptin mukaan, mutta ajattelin nyt kirjata tähän edes jonkinlaisen. Perinteisen sienisalaatin ohje tuntuu myös olevan hyvin kysytty nykyään. Tässä se siis on kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Tämä sienisalaatti sisältää vain suolattua haaparouskua, jota löysin kaupasta suolasieninä. Täytyy sanoa, että mausta tuli erityisen aromikas. Nykyään kun omia suolasieniä tulee harvemmin tehtyä, olen käyttänyt enimmäkseen esimerkiksi säilykkeenä myytävää Sauvon sienikuutioita.

Katso myös herkullinen sienikaviaari sekä Tinskun legendaarinen sienisaalaatti suppilovahveroista.

PERINTEINEN SIENISALAATTI

noin 500 g suolasieniä, liotettuna, valutettuna ja hienonnettuna
1/2 makea sipuli hienonnettuna
60 g smetanaa (35%)
75 g ranskankermaa (18%)
valkopippuria myllystä
(suolaa)

Sekoita kulhossa ainekset, mausta pippurilla ja maista. Lisää suolaa tarpeen mukaan. Anna tekeytyä kylmässä vähintään parisen tuntia. Tarjoile.

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: