Etusivu » Sikke´s ravintolaan voi vain rakastua

Sikke´s ravintolaan voi vain rakastua

Kirjoittaja: Kulinaari

Vaikka olen usein etujoukossa testaamassa uusia helsinkiläisravintoloita, Sikke´s ravintolan avautumista odotin aivan erityisesti. Onhan ravintoloitsija Sikke Sumari maamme tunnetuimpia ruokavaikuttajia ja keittiöstä vastaa Pipsa Hurmerinta tiimeineen. Pöytävaraus oli tehtynä heti varauskirjan avauduttua. Sikke´s avautui virallisesti 16.4., mutta ns. pehmeiden avajaisten merkeissä  testasimme serviisiä jo hieman aiemmin.

Ruoasta en tiennyt oikeastaan mitään muuta etukäteen, kuin sen että luvassa olisi erityisesti italialaisittain ja ranskalaisittain väritettyjä makumatkoja ja rentoa korttelibistrotunnelmaa. Olin tirkistellyt ravintolan valmisteluja muunmuassa instanssa.

Sisään astuessa tunnelman aistii heti. Vilkas puheensorina täyttää salin ja tila on kivan avara ja raikas. Pakostakin vertaan tilaa aiemmin paikalla olleeseen ravintolaan, jossa kävin toisinaan lounaalla ja ero tilassa on huomattava. Meidät otettiin lämpimästi vastaan ja ohjattiin pöytäämme.

Sikke´sin lista on mukavan kompakti ja selkeä. Annoksia löytyy niin pienempään kuin isompaankin nälkään. Napolilaisia lihapullia, ranskalaista kanipataa, dukkah-maustettua lohta ja silakkaa kaprisvoilla, muutamia mainitakseni. Mukana myös hienoja luonnostaan vegaanisia vaihtoehtoja.

Aloitimme illallisen perinteiseen tapaan aperitiiveilla; minä Dry Martinilla ja Miki Bloody Marylla.
Melko tulinen Bloody Mary ei mennyt ihan suosikkien joukkoon. Dry Martini oli kivan pehmeä, jopa silkkinen.

Viinilista oli myös erittäin taitaten koottu ja erityisesti ilahdutti maltillinen hintataso. Valitsimme läpi aterian nautittavaksi pullon La Spinetta 2015 Ca`Di Pian Barbera D´Asti punaviiniä.

Valitsimme alkuun Campanian puhvelinmaitomozzarellaa, suolasitruunaa ja timjamia sekä tartarin kotimaisesta hevosenlihasta, rapeita kapriksia sekä luomukeltuaista.

Voi hyvät ihmiset mitä makuja! Rakastuimme supertrendikkäisiin suolasitruunoihin siltä istumalta ja omat sitruunat laitan tekeytymään pikimmiten. Kokonaisuus tuoreen mozzarellan kanssa oli taivaallinen.

Olen itse liputtanut vuosia kotimaisen hevosenlihan puolesta ja tämä oli ensimmäinen kerta kun nautin sitä tartarin muodossa. Olin aivan haltioissani annoksen syvästä, täyteläisestä mausta. Friteeratut kaprikset olivat hieno idea.

Pääruoaksi valitsimme listan ulkopuolelta kyytön 700 g tomahawkpihvin jaettavaksi. Nämä jättipihvit ovat aiemmin hieman arvelluttaneet jo hintansakin puolesta, mutta Sikke´sin kotimainen prime cut oli erittäin kohtuullisesti hinnoiteltua. Komeus tuotiin juuri oikean kypsyisenä ja tarjoiltiin mukavan rouheasti rosmaariinisuolalla maustettujen ranskalaisten, talon ketsupin, aiolin sekä paahdetun chilimajoneesin ja täysjyvä-sinapin kera. Täydellistä!

Jälkiruokalistalta otimme kummallekin pavlovan lemon curdilla ja Earl Grey -jäätelöllä. Miellyttävän yllätyksenä annoksesta paljastui myös raparperia, joka toi annokseen kivaa hapokkuutta ja keväisyyttä. Hieno raikas lopetus ihanalle illalle.

Ensimaistelulla Sikke´s ylitti kaikki odotukset, vaikka lähdimmekin matkaa täysin avoimin mielin. Pidimme ravintolan rennosta tunnelmasta ja palvelu oli sydämellistä läpi illan. Erityisesti pitää mainita viinin dekantointi heti kun olimme sen valinneet. Sitä ihmettä ei olekaan tapahtunut pitkään aikaan helsinkiläisravintoloissa. Pieni, mutta merkittävä asia hyvän viinin kanssa.

Toinen mainitsemisen arvoinen asia on sunnuntaiaukiolo ja pastasunnuntai, jonne suuntaamme heti kun mahdollista.

Ainoa huomautus tulee ilmastoinnista, joka ravintolasalin täyttyessä ei oikein enää toiminut ja happi alkoi loppua ja lämpötilakin alkoi olla melko tukala. Kesää kohti mentäessä olisi hyvä laittaa asia kuntoon .;-)

Sikke´s on juuri sitä mitä olemme kaivanneetkin; huippulaadukas, pieni korttelikuppila, jonne voi piipahtaa lasilliselle tai nauttimaan kokonaisen aterian. Luulenpa, että meistä tulee oikein hyvät ystävät.

Sikke´s -ravintola, Tehtaankatu 34 D, Helsinki

Illallinen maksettu kokonaisuudessaan omasta pussista.

 

You may also like

4 kommentia

Nimetön 22/04/2019 - 17:15

Kiitos tästä. Sikke's siis ehdottomasti koettavien listalle <3

Vastaa
Nimetön 23/04/2019 - 16:52

Kyllä! Mennäänkö yhdessä! 🙂

Vastaa
Nimetön 22/04/2019 - 17:15

Kiitos tästä. Sikke's siis ehdottomasti koettavien listalle <3

Vastaa
Nimetön 23/04/2019 - 16:52

Kyllä! Mennäänkö yhdessä! 🙂

Vastaa

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: