Etusivu » Mehevät gluteenittomat hapankaali-cheddar muffinit

Mehevät gluteenittomat hapankaali-cheddar muffinit

Kirjoittaja: Kulinaari
Mehevät gluteenittomat hapankaali-cheddar muffinit

Nämä mehevät gluteenittomat hapankaali-cheddar muffinit ovat herkullinen pikkusuolainen tarjottava vaikka iltapäiväteen kanssa. Ne ovat niin meheviä etteivät kaipaa edes mitään levitettä.

Mehevät gluteenittomat hapankaali-cheddar muffinit

Olipa taas kiva päästä kuvaamaan ruokaa ihan kunnollisessa luonnonvalossa. Nämä loppusyksyn ja alkutalven päivät ovat niin lyhyitä ja valoa vähän, että hyviä ruokakuvia saa tehtyä todella vähän jos ollenkaan. Nyt kun luntakin on runsaasti, se myös valaisee sopivasti.

Tämä muffinikuva alkaakin varmasti olla viimeisiä, joita kuvaan Pengerkadun asunnossani. Asuntoni löysi ostajan heti vuoden alussa ja kohta kokkaillaan jossain ihan muualla, mutta siitä sitten myöhemmin. Kannattaa seurata @kulinaarin instaa ja tiktokkia, jossa varmasti kerron eniten ajantasaisesti tapahtumista.

Gluteenittomat hapankaali-cheddar muffinit

Muffinitaikina on todella helppo ja nopea valmistaa. Kannattaa varata kaikki valmiiksi, yhdistää ensin kuivat aineet, sen jälkeen kosteat ja sekoittaa taikina tasaiseksi todella nopeasti. Sooda alkaa nimittäin reagoida heti happaman kanssa ja taikina kuohkeutuu. Annostele taikina siis ripeästi muffinipellille tai erillisiin vuokiin (paperi, silikoni tai metalli). Itselläni ainakin metallinen muffinipelti toimi parhaiten, ja muffinit myös saivat pohjaan kauniin paistopinnan.

Gluteenittomat hapankaali-cheddar muffinit

Hapankaali on todella monipuolinen raaka-aine, josta on muuhunkin kuin lisukkeeksi. Olen leiponut siitä muun muassa aivan upeaa hapankaalipiirasta ja tehnyt raikasta coleslawia. Hapankaali sisältää vain vähän energiaa mutta paljon C-vitamiinia, entsyymejä, koliinia ja asetyylikoliinia. Maitohappokäymisen ja runsaskuituisuutensa vuoksi se on myös vatsaystävällistä.

Mehevät gluteenittomat hapankaali-cheddar muffinit

Nämä muffinit saavat makua myös Jukolan Juuston Aito cheddarista ja reseptiin sopivat myös sen maustetut versiot. Kokeile vaikka maailman herkullisimpia cheddarkeksejä tai kauraisia kasvismuffineita.

Mehevät gluteenittomat hapankaali-cheddar muffinit

Katso myös nämä herkulliset pikkusuolaiset reseptit:

Kimchi-pekonipiirakka
Sieni-gruyère-pekonipiirakka ja parhaat pikkusuolaiset piirakat
Täyteläinen Västerbotten-juustopiiras
Kulinaarin piknik kanasalaatti, myös gluteeniton
Savusilakkatahna ja alkupalaleipäset
Savulohiremoulade
Cheddar-oliivipallerot
Tartine – ranskalainen voileipä
Paholaisen munat – Devilled eggs
Broileri-Aurajuustopiirakka

Katso myös reseptivideo:

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Discover more from KULINAARI

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading