Etusivu » Cheddar-oliivipallerot pikkusuolaiseen naposteluun

Cheddar-oliivipallerot pikkusuolaiseen naposteluun

Kirjoittaja: Kulinaari
Cheddar-oliivipallerot

Täksi vapuksi otin kokeiluun keittiömentorini Laura Calderin innoittamana cheddar-oliivipallerot. Törmäsin palleroiden kuvaan Lauran instafeedissä ja seurasin keskustelua itse reseptiiin epicurious.comissa. Kommenttien vinkeistäkin oli hyötyä, sillä alkuperäinen resepti ei sisältänyt nestettä, jota taikina vaatii muodostuakseen.

Cheddar-oliivipallerot

Cheddar-oliivipallerot onnistuvat esimerkiksi lasipurkissa myytävistä paprikatäytteisistä vihreistä oliiveista. En kyllä näe miksei voisi käyttää muullakin täytettyjä versioita. Onhan niitä ainakin sitruuna-, homejuusto- ja valkosipulitäytteillä.

Nämä ovat sen verran koukuttavia, että suosittelen tekemään heti tuplasatsin!

Cheddar-oliivipallerot

Käytin näissä Hakaniemen kauppahallin Lentävästä lehmästä ostamaani aivan upean aromikasta Sharp Cheddaria. Tuo “sharp” kertoo cheddarin kypsytysajasta, joka tässä tapauksessa on 6-9 kuukautta. Ostamani cheddar on mainiota niin ruoanlaittoon, leivontaan kuin juustotarjottimellekin.

Katso myös muut resepti-ideat vappuun.

Cheddar-oliivipallerot

Cheddar-oliivipallerot ovat oivallinen pari laadukkaan italialaisen proseccon kera.

Divici Organic Prosecco Extra Dry, luomu, vegaaninen

Italia, DOC prosecco
Rypäle: Glera
Alkoholi: 11,0 %
Sokeri: 14,0 g/l
Hapot: 5,4 g/l
Tarjoilulämpötila: 8-10 °C
Alkon hinta: 12,69 €, vakiovalikoima

Pirteän hedelmäinen kuohuviini on maultaan kuiva ja hapokas. Siinä voi aistia päärynä, viheromenaa, sitruksia ja mineraalisuutta. Tuoksu on herkän hedelmäinen.

Divici Prosecco Extra Dry on erinomainen aperitiivi sekä seurusteluviini ja sopii myös mm. äyriäisten, salaattien ja kasvisruokien sekä aasialaisten ruokien kumppaniksi. Loistava viinivalinta noutopöytään. Kuohuviini on luomu ja vegaaninen.

Divici prosecco Rosé Extra Dry

Divici Organic Prosecco Rosé Extra Dry, luomu, vegaaninen

Italia, DOC prosecco
Rypäle: Glera 85%, Pinot Noir 15%
Alkoholi: 11,0 %
Sokeri: 14,0 g/l
Hapot: 5,3 g/l
Tarjoilulämpötila: 8 °C
Alkon hinta: 12,69 €, vakiovalikoima

Pirteän hedelmäinen rosee kuohuviini on maultaan kuiva ja hapokas. Maussa erottuvat kypsä sitruksisuus, punaherukka aprikoosi ja häivähdys vadelmaa. Tuoksussa on kevyttä kukkaisuutta, punaisia marjoja ja viherpäärynää.

Divici Rosé Extra Dry on kuin tehty kevään ja kesän nautinnollisiin hetkiin seurusteluviiniksi. Ruoista salaatit ja kasvisruoat, pasta ja pikkusuolaiset rakastavat tätä huippulaadukasta rosee proseccoa. Kuohuviini on luomu ja vegaaninen.

Cheddar-oliivipallerot

Viinit saatu tuotenäytteenä Viinilinnalta

You may also like

2 kommentia

Maija-Liisa Hasko 25/04/2023 - 21:57

Koukuttava oli kyllä tämä perunasalaatti pääsi vappupöytään .

Vastaa
kulinaari 25/04/2023 - 21:58

Eikö olekin raikkaan herkullista

Vastaa

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: