Etusivu » Ruokaisa Kulinaarin piknik kanasalaatti, myös gluteeniton

Ruokaisa Kulinaarin piknik kanasalaatti, myös gluteeniton

Kirjoittaja: Kulinaari
Piknik kanasalaatti

Tämä ruokaisa piknik kanasalaatti on päivitetty versio vappupäivänä 2012 julkaisemastani reseptistä. Samassa postauksessa oli mukana myös kaikkien aikojen klassikko – nimikkosalaattini Isännän salaatti.

piknik kanasalaatti ja raikas luomuvalkkari

Piknik kanasalaatti on kehitetty isännän salaatin pohjalta, koska tyttäreni on kalalle allerginen. Näin melkein samalla pohjalla sai helposti varioiden kaikille sopivat ruokaisat salaatit.

Nämä salaatit ovat olleet lukemattomien kotibileiden, vappujen, juhannuksien ja muiden illanviettojen pikkusuolaisina tarjottavina niin omassa kuin ystävieni ja lukijoideni pöydissä vuodesta toiseen.

Piknik kanasalaatti

Jossain vaiheessa minulta pyydettiin myös hieman toisen tyyppistä kanasalaatin reseptiä ja niin syntyi Kimmon kanasalaatti, joka sekin soveltuu piknikille ja noutopöytään.

Suolakaprikset Hakaniemenhallin Roinisilta

Tässä salaatissa kokeilin ensimmäistä kertaa suolaan säilöttyjä kapriksia, joita sain testattavaksi Hakaniemen kauppahallin Roiniseilta. Merisuolaan säilötyt kaprikset ovat maultaan paljon aidomman ja pehmeämmän makuisia kuin liemeen säilötyt versiot.

Suolakaprikset Hakaniemenhallin Roinisilta

Suolakaprikset vain liotetaan noin 30 minuutin ajan käden lämpöisessä vedessä, valutetaan hyvin ja ne ovat valmiita käytettäväksi salaateissa tai muussa ruoanlaitossa. Johonkin pataruokaan tai keittoon voisin laittaa jopa liottamatta, mutta sitten varoisin lisäämästä suolaa muutoin. Ehdottomasti kannataa kokeilla!

Freesoul Falanghina Organic 2021

Italia, Apulia, ITG Puglia
Rypäle: 100 % Falanghina
Alkoholi: 12 %
Sokeri: 2,0 g/l
Hapot: 5,8 g/l
Alkon hinta: 9,95 €

Ympäristöystävällinen ja käytännöllinen PET-muovipullo kätkee sisälleen italialaisen, pirteän hedelmäisen, kuivan ja hapokkaan viinin. Apuliassa eli Italian saappaankorossa valmistettu Freesoul Falanghina Organic on maultaan sitruksinen, päärynäinen, greippinen ja kevyen klementiininen.

Italian klassikkoherkut pastasta pizzaan sopivat mainiosti tämän viinin seuraan. Olemukseltaan raikas valkoviini täydentää myös kalaherkut ja kevyet kasvisruoat.
Viini saatu Viinilinnalta.

piknik kanasalaattia

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: