Etusivu » Raikas parsafocaccia maistuu keväältä

Raikas parsafocaccia maistuu keväältä

Kirjoittaja: Kulinaari
Ihana sitruunainen parsafocaccia

Parsasesonki on parhaimmillaan ja kevään juhlakausi myös jo nurkan takana. Tartuin teemaan luotto focaccia-reseptiini kera ja tuloksena oli tämä ihanan raikas ja lempeän sitruunainen sekä mehevä parsafocaccia!

Parsafocaccia

Olen tässä muutenkin kehittelemässä erilaisia focaccia-reseptejä Hakaniemen kauppahallin avajaisiin 11.-13.5.2023 jonne olen menossa maistattamaan yhteistyökumppanini Roiniset kanssa erilaisia leipomiani focaccioita lauantaina 13.5.. Todella mukava päästä juhlahumuun mukaan tiskin toiselle puolelle ja tapaamaan hallin asiakkaita. Tervetuloa siis moikkaamaan jos olet sillä suunnalla lauantaina klo 11-13.

sitruunainen parsafocaccia

Focaccia on siitä hauska suolainen leivonnainen, että sen reseptiä voi muokata loputtomasti. Itselläkin on nyt kehitysputkessa melko erikoisia makuvariaatioita. Pestoa, Ndujaa ja sen semmoista. Toki tarjolla on myös ihan perusvarmoja rosnmariinia ja aurinkokuivattua tomaattia. Tarjolle on tulossa pienet, mutta herkulliset erät, joten nopeat syövät hitaat kirjaimellisesti.

ihanan raikas parsafocaccia

Parsafocaccia oli pakko ottaa testiin ensimmäisenä, koska marketissa sattui kerrankin olemaan sopivasti laadukasta parsaa. Roinisilta tietysti reseptiin tarvittavat 00-jauhot sekä laadukas mieto oliiviöljy. Marketista mukaan myös luomusitruuna.

Itse suosin toki mieluiten kotimaista parsaa, mutta sen sesonki on vasta noin touko-kesäkuun vaihteessa tai sen jälkeen. Silloin viimeistään testailen tätä uudelleen.

Täydellinen mehevä ja kuohkea parsafocaccia

Täytyy sanoa, että vaikka vähän jännitti miten parsa käyttäytyy uunissa taikinan joukossa, niin lopputulos oli aivan täydellinen! Focacciasta tuli juuri niin mehevä ja kuohkea kuin aina ennenkin ja parsa on kypsyydeltään juuri niin kuin pitääkin. Oliiviöljyssä hitaasti kypsynyt parsa maustaa koko focaccian pehmeällä aromillaan. Ja focacciassahan ei sitten oliiviöljyä kannata säästellä. Lisäksi sitruunan hapokkuus leikkaa kivasti oliiviöljyn rasvaisuutta ja sitruunankuori tuo makean hedelmäistä raikkautta.

parsafocacciaa

Parsafocaccia hävisi meillä parempiin suihin ennätysvauhtia!

ihanan raikas parsafocaccia

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: