Etusivu » Orecchiette pastaa, makkaraa ja parsakaalia

Orecchiette pastaa, makkaraa ja parsakaalia

Kirjoittaja: Kulinaari
Orecchiette, italialaista makkaraa ja parsakaalia

Meillä syödään melko paljon erilaisia pastaruokia. Usein jonkinlaisen tomaattipohjaisen kastikkeen kanssa, mutta myös keittoja, laatikoita ja salaatteja. Blogin reseptiarkistosta löytyy hyvin kattava valikoima. Tällä kerralla pastaksi valikoitui orecchiette.

Orecchiette pasta on yksi lempipastoistamme, joskin sitä on saanut Suomesta melko huonosti. Nyt onneksi Pirkka Parhaat -sarjaan tuli valikoima pastoja – myös orecchiettea. Etelä-Italian Pugliasta kotoisin oleva pasta on saanut nimensä pentä korvaa muistuttavasta muodosta. Orecchietten kuppi on juuri sopiva kuljettamaan herkullista kastiketta.

Orecchiette pastaa, makkaraa ja parsakaalia

Orecchiette pastan lisäksi tämän annoksen yksi tärkeimpiä raaka-aineita on italialaiset raakamakkarat, joita itse ostan aina Hakaniemen kauppahallin Roinisilta. Chiapella-makkarat on maustettu mm. chilillä tai fenkolilla, joista jälkimmäistä käytän tässä reseptissä. Toki muillakin raakamakkaroilla onnistuu, mutta autenttinen raakamakkara takaa makuelämyksen.
Koska nämä italialaiset raakamakkarat ovat todella suolaisia, ei suolaa todellakaan kannata lisätä kuin korkeintaan keitinveteen.

Tämä “kirkas” pastaresepti tuo kivaa vaihtelua tomaattipohjaisille versioille.

Orecchiette pastaa, makkaraa ja parsakaalia

Katso myös nämä pasta ja makkarareseptit:

Italialaisia lihapullia, sieniä ja tappajapastaa
Makkara-pastavuoka
Mehevät flikadellit tomaattikastikkeessa
Makkarapizza
Italialainen makkarakeitto

Orecchiette pastaa, makkaraa ja parsakaalia

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d