Etusivu » Raparperi-mansikka brita-kakku, myös gluteeniton

Raparperi-mansikka brita-kakku, myös gluteeniton

Kirjoittaja: Kulinaari
Raparperi-mansikka brita-kakku

Raparperi sesonki on juuri alkanut ja sormet syyhyävät päästä taas leipomaan raparperiherkkuja. Tämä upea kesäisen raikas raparperi-mansikka brita-kakku kruunaa kesän juhlat ja kahvihetket.

Raparperi-mansikka brita-kakku

Tämän brita-kakun kanssa halusin kokeilla yhtä ideaa, jonka opin taannoin Perhon keittiötunnilla. Marenkiin sekoitetaan marja- tai hedelmäjauhetta, joka antaa marenkikerrokselle väriä ja makua. Tässä kakussa käytin kotimaista Divera pakastekuivattua mansikkaa. Pakastekuivattu mansikka on helpoin jauhaa pölyksi kutterilla eli teholeikkurilla.

DiVera pakastekuivattu mansikka

Kesäisten kakkujen koristeluun sopivat tietysti syötävät kukat, joita käytin tässäkin. Itse käytän ainostaan varmasti turvallisia ja syötäväksi kasvatettuja kukkia, joita tuottaa esimerkiksi kotimainen Mimis Kotipellon puutarha. Tuotteita myyvät niin päivittäistavarakaupat kuin tukutkin.

Raparperi-mansikka brita-kakku

Brita-kakku on oikea kesäkakku klassikko. Mehevä kakkupohja yhdistettynä makean rapeaan marenkiin ja kermaiseen täytteeseen sekä sesongin raikkaisiin marjoihin tai hedelmiin vie takuulla kielen mennessään. Vaikka Brita-kakun alkuperä on hämärän peitossa, se lienee tullut meille Ruotsista, kuten monet muutkin herkulliset leivonnaiset. Rakkaalla lapsella on Ruotsissakin monta nimeä, kuten Pinocchiotårta, Brittatårta, Glömmingetårta, Mammas tårta, Ölandstårta ja Margaretatårta.

Raparperi-mansikka brita-kakku

Katso myös Kesämarenki, Kinuskinen kirsikka-britakakku ja Aatoksen unelma -reseptit.

Raparperi-mansikka brita-kakku

 

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: