Etusivu » Mausteinen Nduja-focaccia

Mausteinen Nduja-focaccia

Kirjoittaja: Kulinaari
Mausteinen Nduja-focaccia

Hakaniemen kauppahalli avasi ovensa viisi vuotta kestäneen remontin jälkeen toukokuun puolivälissä, jolloin vietettiin myös avajaisjuhlia. Avajaisten yhteydessä sain kunnian maistattaa Roinisten tuotteista leipomiani ficaccioita heidän pisteellään kauppahallissa. Yksi mauista oli mukavan mausteinen Nduja-focaccia, joka sai maistatuksessa suuren suosion. Focacciat oli maustettu kaikki hieman eri tavoin.

Moni olisi halunnut ostaa focacciaa mukaan, mutta maistatuskerralla se ei ollut mahdollista. Täytyy alkaa valmistaa niitä tilauksesta halukkaille. Viestiä vaan tulemaan meilitse ajoissa.

Focaccia maistatusta Roinisten myymälässä Hakaniemen kauppahallissa.

Trendikäs nduja-tahna on keikkunut ravintoiden ja ruokablogien resepteissä jo muutaman vuoden. Kouluttava ja monikäyttöinen nduja on käytännössä pehmeää makkaratahnaa, jossa maistuu rasvainen possu ja raikkaan tulinen italialainen chilitahna.

Nduja-focaccia

Nduja on kotoisin Etelä-Italiasta Calabriasta, joka on eteläisintä Italiaa eli saapasmaan kärkiosaa. Alue on tunnettu tulisesta ruoasta ja cucina poverasta eli köyhästä keittiöstä ja yksinkertaisesta kotiruoasta. 

Nduja-tahnaa

Nduja-tahna valmistetaan porsaan rasvaisista osista sekä alueelle tyypillisistä tulisista pepperoncino-chileistä, joita saattaa olla jopa yksi kolmasosa tuotteen painosta. Ainekset jauhetaan pehmeäksi massaksi joka sitten savustetaan. Nduja onkin oikeastaan hävikkiruoka, sillä näin possusta ei mene mitään hukkaan. Tulisuudessa on paljon eroja eri tuotteiden kesken, joten maistele ja löydä itselle sopiva.

Nduja-focaccia

Hyvin säilyvä nduja-tahna on erittäin monikäyttöistä. Levitä sitä rapeaksi paahdetulle leivälle, sekoita mausteeksi pastan, gnocchien,  kastikkeiden tai patojen joukkoon, levitä pizzapohjalle tomaattikastikkeen sijaan. Ndujan makupaina toimivat mm. gorgonzola, ananas ja paprika. Itse painelin sitä puoli purkillista ndujaa koemielessä focacciataikinan joukkoon ja lopputulos on mitä herkullisin!

Paistettaessa ndujan maku syvenee entisestään ja jo itsessään rasvaisena se sopii oivallisesti focaccian mausteeksi. Tarjoile nduja-focaccia lämpimänä tai huoneenlämpöisenä. Älä koskaan säilytä focacciaa kylmässä, koska silloin se kovettuu. Säilytettäessä kääri focaccia tuorekelmuun.

Kokeile myös maailman paras focaccia sekä parsa-focaccia.

Ndujalla maustettu focaccia

Nduja-tahna saatu tuotenäytteenä Hakaniemen kauppahallin Roinisilta.

 

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: