Etusivu » Raikas raparperijuoma ja parhaat raparperireseptit

Raikas raparperijuoma ja parhaat raparperireseptit

Kirjoittaja: Kulinaari
Raikas raparperijuoma

Raparperisesonki on täällä ja se tarkoittaa, että kohta on kesä! Raikas raparperijuoma on helppo ja nopea tapa hyödyntää aromikkaat raparperit.

Viime viikolla laitoin someen raparperi huhuilun. Näin kelien lämmettyä on monen raparperipuska roihahtanut kukoistukseen ja satoa puskee jopa yli oman tarpeen. Siispä tarjosin auttavaa kättäni ja huutoni vastattiin välittömästi.

Siispä suuntasin kohti Keravan Saviota, jossa asuu entinen työkaverini ja copyparini Enni perheineen. Heidän puutarhansa rehevästä raparperipenkistä napsin mukaan niin paljon varsia kuin jaksoin kerralla kuljettaa. Kotona punnituksen jälkeen saaliin kooksi paljastui runsaat 4 kiloa! Puhdistettuna ja paloiteltuna noin 6,4 litraa raparperia.

Kyselin somessa saalista esitellessäni myös seuraajieni ehdotuksia raparperireseptiikaksi ja eniten haluttiin jotain ideoita suolaisiin ruokiin ja leivontaan sekä jälkiruokiin ja juomiin. Voin luvata, että kaikkea tuota on jo tuotantoputkessa, joten pysykää kuulolla.

Muuta herkullista raparperista:

Vaniljainen raparperi-kardemummahillo
Mansikka-valkosuklaa-raparperi charlotta, myös gluteeniton
Raparperi-mansikka brita-kakku, myös gluteeniton
Raparperi-kardemummaunelma juustokakku, myös gluteeniton
Raparperi-kardemumma pannocotta
Raparperi-kardemumma peltipiirakka
Hot Rhubarb Cocktail
Mansikka-raparperi-mascarponetäytekakku
Raparperisiirappi
Raparperikiisseli
Mehevä mansikka-raparperikakku
Valkosuklaa-raparperi juustokakku
Raparperi-mansikkapiiras
Mehevä raparperimurukakku
Raparperiparfait
Raparperipiiras

Raikas kesäinen raparperijuoma

Ensimmäiseksi kuitenkin tartuin tuoreiden raparperinvarsien kera juomareseptiikkaan. Itselläni kun ei ole mehumaijaa, niin täytyi löytää tapa valmistaa mehu yksinkertaisemmin välinein. Löysin alunperin puolalaisen reseptin, josta syntyi tämä kesäisen raikas raparperijuoma.

Raparperijuoma maistuu sellaisenaan ja on erinomainen mikseri juomasekoituksiin sekä raikas pohja vaikka kesäiseen booliin. Jäiden sijaan juomaan voi lisätä muutamia pakastettuja raparperinpaloja.

Makeutukseen voi käyttää sokeria, hunajaa tai vaikka steviaa makunsa mukaan. Sokerin ja stevian kanssa juoma on myös vegaaninen.

Vinkki: Älä kuori raparpereja juomaa varten, sillä varsinkin punertavista kuorista irtoava väri antaa mehulle kivasti väriä.

Raikas kesäinen raparperijuoma

You may also like

1 kommentti

Mare 28/05/2023 - 10:45

Kiitos! Pidän raparperista tosi paljon ja tuppaa tekemään vain sitä yhtä ja samaa niistä. Oli sitten juoma tai ruoka. Uusia juttuja on ilo lähteä kokeilemaan 🙂

Vastaa

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: