Etusivu » Herkullinen vaniljainen raparperi-kardemummahillo

Herkullinen vaniljainen raparperi-kardemummahillo

Kirjoittaja: Kulinaari

Tämän kesän raparperisesonki alkaa vähitellen olla ohi, mutta vielä ehtii hyvin nauttimaan herkuista ja tietysti satoa kannattaa säilöä talven varalle eri tavoin. Jos omassa pihassa ei raparperi rehota, ainakin marketeista löytyy vielä varsia. Sieltä minäkin hommasin omani. Pakkasesta on kiva ottaa talvella valmista raparperipalaa kesästä muistuttamaan.

Kuten olen aiemminkin sanonut, kardemumma ja vanilja ovat oivallisia raparperin maustajia. Sillä makumaailmalla syntyi tämä hillokin.
Kesäloman ensimmäinen päivä kului leppoisasti hilloja keitellessä ja toisena makuna oli helppo kirsikkahillo.
Tästäkin herkullisesta hillosta on moneksi, aina kakun täytteestä pannacottan maustajaksi. Tästä hilloerästä syntyi ihana raparperi-kardemummaunelma juustokakku, joka on makuvariaatio blogin yhdestä suosikkikakusta kautta aikojen, kinuski-omenapilvestä.

Katso myös muut raparperireseptit:

VANILJAINEN RAPARPERI-KARDEMUMMAHILLO (5 dl)

500 g raparperia puhdistettuna ja paloiteltuna
puolikas vaniljatanko
125 g Dansukker minihillosokeria
2 rkl vettä
0,5-1 tl kardemummaa rouhittuna

Laita raparperipalat ja vesi kattilaan ja lämmitä seosta sekoitellen, kunnes raparpereista alkaa irrota hiukan nestettä.

Sekoita joukkoon minihillosokeri, vanilja sekä jauhettu kardemumma ja keittele miedolla lämmöllä 5 minuuttia välillä sekoitellen. Poista vaniljatanko.

Desinfioi hillopurkki kiehuvalla vedellä, täytä kuumalla hillolla ja sulje tiiviisti.

Minihillosokeri on saatu tuotenäytteenä Dansukkerilta.

 

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: