Etusivu » Äidin uunijuusto

Äidin uunijuusto

Kirjoittaja: Kulinaari
äidin uunijuusto

Postaan tämän äidin uunijuusto reseptin uudelleen vuosien takaa blogiarkistosta. Se oli itselleni ensimmäinen kerta kun edes maistoin uunijuustoa ja yllätyin todella iloisesti. Sanottakoon etten ollut koskaan ollut lämpimien maitopohjaisten ruokien suurin ystävä. Mutta kaikkea kannattaa kokeilla.

maitoa
Uunijuusto valmistetaan ternimaidosta, joka on vastapoikineen lehmän maitoa, jota saadaan 3-5 päivän ajan poikimisesta. Tiloilta saa myydä ulos ternimaitoa kuluttajille joko tuoreena tai jäähdytettynä. Päivittäistavarakaupoissa ternimaitoa myydään pakasteena.

Ternimaito on valkuaisainepitoisempaa kuin täysmaito ja karoteeni- sekä A-vitamiinipitoisuutensa vuoksi kellertävämpää. Valkuaisainepitoisuuden vuoksi se myös hyytyy hyvin ja muun muassa pannukakku onnistuu hyvin ilman kananmunaa ternimaidosta. Koska ternimaito on raakamaitona pastöroimatonta, siitä suositellaan valmistamaan vain kuumennettavia ruokia.

Katso myös Tinskun uunijuusto kaupunkilaisittain.

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: