Etusivu » Mehevä italialainen mascarpone omenakakku

Mehevä italialainen mascarpone omenakakku

Kirjoittaja: Kulinaari

Yhteistyössä Viinilinnan kanssa.
Omenasato on ollut tänä vuonna erityisen hyvä, joten mikä sopisikaan paremmin sadonkorjuuajan herkkuhetkeen kuin mehevä italialainen mascarpone omenakakku. Omenakakku toimii hienosti myös jälkiruokana.

Tämän kakun kera juhlistimme myös viisi-vuotispäiväämme mieheni kanssa. Kakkukahveilla olivat mukana myös rakas serkkuni Turusta vanhempineen.

Borgo Maragliano La Caliera Moscato d´Asti -jälkiruokaviini Viinilinnalta

Italialaisen omenakakun seuraksi sopii luonnollisesti pirskahtelevan raikas – niin ikään italialainen Borgo Maragliano La Caliera Moscato d´Asti -jälkiruokaviini.

Mehevä italialainen mascarpone omenakakku ja pirskahtelevan raikas Borgo Maragliano La Caliera Moscato d´Asti -jälkiruokaviini.

Borgo Maragliano La Caliera Moscato d´Asti, 2019

Italia, Piemonte, DOCG Moscato d´Asti
Rypäle: Moscato Bianco di Canelli
Alkoholi: 6,0 % Sokeri: 140,0 g/l
Hapot: 6,1 g/l
Alkon hinta: 8,89 €

Raikkaan jälkiruokaviinin pehmeän makeassa maussa voi aistia sitrusmarmeladia, aprikoosia, päärynää ja hentoa kukkaisuutta. Tuoksu on intensiivinen, herkullinen ja upean hedelmäinen. Suosittelisin tätä kevyesti kuplivaa matala-alkoholista viiniä jopa tyylikkääksi alkumaljaksi. Tarjoile hyvin jäähdytettynä kuohuviinilasista tai pienistä jälkiruokaviinilaseista.

Kokeile myös upeaa Zabaione-jäädykettä ja maistele esimerkiksi camembertin ja lakritsin kanssa.

Pirskahtelevan raikas Borgo Maragliano La Caliera Moscato d´Asti -jälkiruokaviini ja omenakakkua

Italialainen mascarpone omenakakku, myös gluteeniton (12 palaa)

4 omenaa (n. 700 g)
sitruunamehua
4 kananmunaa
2 dl sokeria
250 g mascarpone-tuorejuustoa
4,3 dl (280 g) vehnäjauhoja tai vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
4 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
2 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria

tarvikkeet:
leivinpaperia
25 cm pyöreä kakkuvuoka

pinnalle:
tomusokeria

uuninlämpö:
170 °C


Kuori kaksi omenaa, poista siemenkota ja leikkaa omenat noin 1-1,5 cm kuutioiksi. Laita kulhoon odottamaan ja sekoita omenakuutioiden joukkoon hieman sitruunamehua tummumista estämään.

Pese kaksi omenaa ja poista siemenkota. Leikkaa ne muutaman millimetrin paksuisiksi siivuiksi, jotka ohenevat sisusta kohti. Laita nekin kulhoon ja pirskottele niille sitruunamehua ja laita syrjään odottamaan.

Rutista leivinpaperista pallo, avaa se ja vuoraa sillä kakkuvuoka.

Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Vaahdota kulhossa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lusikoi joukkoon mascarpone ja lisää vaniljauute. Sekoita vatkaten ainoastaan sen verran, että ainekset sekoittuvat tasaisesti.

Siivilöi jauhoseos joukkoon ja kääntele lastalla tasaiseksi taikinaksi. Älä sekoita enempää kuin on tarpeellista. Kääntele lopuksi joukkoon omenakuutiot. Levitä taikina tasaisesti vuokaan.

Asettele omenasiivut taikinaan kakun pinnalle hieman limittäin sisäkkäisiksi kehiksi, jolloin pinnalle syntyy ruusumainen kuvio. Paloja voi laittaa hieman tiiviimmin ja enemmän kuin itselläni tässä kuvassa.

Omenalohkoista syntyy kakun pinnalle kaunis ruusukuvio.


Paista uunin alaosassa noin 45 minuuttia, kunnes tikulla koitettaessa siihen ei enää jää taikinaa. Mikäli pinta alkaa ruskistua liikaa paiston aikana, peitä vuoka höllästi foliopalalla.

Anna kakun jäähtyä ja vetäytyä ennen tarjoilua. Sirottele kakun pinnalle hieman tomusokeria tarjolle laittettaessa. Omenakakun kanssa voit tarjoilla vaniljakastiketta tai -jäätelöä ja pikarillisen raikasta Borgo Maragliano La Caliera Moscato d´Astia.

Mehevä italialainen mascarpone omenakakku ja pirskahtelevan raikas Borgo Maragliano La Caliera Moscato d´Asti -jälkiruokaviini.

You may also like

4 kommentia

Päivi 16/08/2022 - 21:02

Säilyyköhän tämä ihan huoneenlämmössä?

Vastaa
kulinaari 16/08/2022 - 21:03

Näillä helteillä varmasn päivän, mutta pitäisin itse viileässä.

Vastaa
Mari 10/02/2023 - 16:49

Hei, neljä tl leivinjauhetta kuulostaa aika paljolta… Tämä on ihan vaan varmistus :).

Vastaa
kulinaari 10/02/2023 - 16:51

Kyllä märä on ihan oikein 😊

Vastaa

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Discover more from KULINAARI

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading