Etusivu » Kulinaarin raikas kirkas perunasalaatti

Kulinaarin raikas kirkas perunasalaatti

Kirjoittaja: Kulinaari
Kulinaarin raikas kirkas perunasalaatti

Kirkas perunasalaatti resepti on julkaistu blogissa alunperin joulukuussa 2015. Päätin ottaa sen uudelleen julkaisuun samalla kun tein reseptivideon Kulinaari Instaan ja YouTube-kanavaan. Inspiraation tähän reseptiin sain eräällä työmatkallani lentokoneessa tarjotusta kirkkaasta perunasalaatista. Se on todella raikas ja herkullinen vaihtoehto majoneesipohjaisille perunasalaateille.

Raikas kirkas perunasalaatti

Perunasalaatti kuuluu erityisesti vapun herkkupöytään, mutta kesän ja uusien perunoiden myötä sitä tulee valmistettua muulloinkin. Katso muutkin blogin perunasalaattireseptit.

APETIT SITRUUNA-BASILIKA RYPSIÖLJY 250 ML

Itse käytin kastikkeessa Apetit sitruuna-basilika maustettua rypsiöljyä, jolla saa helposti sitruunan raikkautta salaatteihin ja muihin ruokiin. Toimii muuten esimerkiksi kalan paistamisessa mainiosti.

Raikas kirkas perunasalaatti

Tarjoile kirkas perunasalaattia esimerkiksi makukanan tai grilliruoan kanssa. Salaatti sopii erinomaisesti myös vapun noutopöytään Kulinaarin Parhaan Coleslawn ja Isännänsalaatin kaveriksi!

Vinkki: Perunat voi keittää valmiiksi jo etukäteen, jotta ne ehtivät jäähtyä ja kiinteytyä kunnolla. Tällöin ne on myös helpompi kuutioida.

Divici prosecco Extra Dry

Raikkaan perunasalaatin kanssa sopii upea italialainen luomuprosecco.

Divici Organic Prosecco Extra Dry, luomu, vegaaninen

Italia, DOC prosecco
Rypäle: Glera
Alkoholi: 11,0 %
Sokeri: 14,0 g/l
Hapot: 5,4 g/l
Tarjoilulämpötila: 8-10 °C
Alkon hinta: 12,98 €, vakiovalikoima

Pirteän hedelmäinen luomukuohuviini on maultaan kuiva ja hapokas. Siinä voi aistia viheromenaa, päärynää, sitruksia ja mineraalisuutta. Tuoksu on miedon hedelmäinen.

Divici Prosecco Extra Dry on erinomainen aperitiivi sekä seurusteluviini ja sopii myös mm. äyriäisten, salaattien ja kasvisruokien sekä aasialaisten ruokien kumppaniksi. Loistava viinivalinta noutopöytään. Kuohuviini on vegaaninen.

Raikas kirkas perunasalaatti Rypsiöljy ja prosecco saatu tuotenäytteenä.

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: