Etusivu » Täyteläinen Västerbotten juustopiiras

Täyteläinen Västerbotten juustopiiras

Kirjoittaja: Kulinaari
Västerbotten juustopiiras

Kolea loppusyksy suorastaan vaatii jotain täyteläistä ja lämmittävää pikkusuolaista. Tämä Västerbotten juustopiiras on siihen juuri oikea valinta. Kylkeen kuppi lämmintä teetä ja mieli on taas parempi. Piiras sopii myös upeasti illanistujaisiin tai noutopöytään. Postauksen lopussa myös viinivinkki.

Västerbotten juustopiiras

Valmistin taannoin ihanaa Västerbotten pannacottaa, josta jäi vielä kimpale muuhunkin herkutteluun. Juustoa oli juuri sopivasti pikkusuolaisen piiran täytteeksi. Toki piiraaseen voi käyttää muitakin aromikkaita juustoja kuten Appenzeller, emmental tai gruyère.

Katso myös muut pikkusuolaiset reseptini.

Västerbotten juustopiiras

Nauti juustopiiras haaleana esimerkiksi raikkaan vihersalaatin ja hapokkaan vinegretkastikkeen kera. Seuraksi sopii myös caviart tai mäti creme fraichen kanssa.

Fritz Walter Grauer Burgunder Trocken 2022

Västerbotten juustopiiraan kaveriksi sopii täydellisesti saksalainen Fritz Walter Grauer Burgunder Trocken 2022 -valkoviini.

Fritz Walter Grauer Burgunder Trocken 2022

Saksa, Pfalz
Rypäle: Pinot Gris
Alkoholi: 12,5 %
Sokeri: 6,0 g/l
Hapot: 6,4 g/l
Tarjoilulämpötila: 10-12 °C
Alkon hinta: 11,39 €, vakiovalikoima
Alkon makutyyppi: Pirteä ja hedelmäinen

Saksassa suosittu Grauburgunder -lajike (Pinot Gris) on tunnettu voimakkaasta, täyteläisestä mausta ja pyöreästä hapokkuudesta. Grauburgunder-lajike vaatii menestyäkseen hyvän viinitarhan, jossa köynnökset voivat kasvaa syvässä, savipitoisessa maassa. Sadonkorjuu on yleensä myöhään syyskuussa tai lokakuun alkupuolella. Grauburgunderia viljellään etupäässä Badenissa ja Pfalzissa.

Puolikuivan ja hapokkaan valkoviinin maku on keltaluumuinen, persikkainen, viherpäärynäinen, kypsän sitruksinen ja kevyen mausteinen. Tuoksu toistaa maun aromeja.

Västerbotten juustopiiras

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d