Etusivu » Aromikas Västerbotten pannacotta

Aromikas Västerbotten pannacotta

Kirjoittaja: Kulinaari
Västerbotten pannacotta

Tämä täyteläisen aromikas Västerbotten pannacotta on hienostunut alkuruoka tai herkullinen pikkusuolainen noutopöydän tarjottava. Se on todella helppo valmistaa ja koristeluilla voi tehdä erilaisia variaatioita.

Västerbotten pannacotta

Itse aion ensi kerralla valmistaa sitruunalla maustetun smetanan tilalle kirpeän fluidin esimerkiksi raparperista. Västerbotten pannacotta on sen verran tuhti ja täyteläinen, että se vaatii jonkin happaman elementin leikkaamaan rasvaisuutta. Kokeile lisukkeena myös vaikka hapokasta lemon- tai limecurdia.

Västerbotten pannacotta

Västerbottenjuusto (ruots. Västerbottensost) on Burträskin meijerissä Ruotsissa lehmänmaidosta valmistettu voimakkaan aromaattinen kova juusto, jota on kypsytetty vähintään 14 kuukautta.

Västerbottenjuusto juhlapakkauksessaan

Katso myös nämä herkulliset pikkusuolaiset reseptini:
Herkulliset cheddarkeksit
Cheddar-oliivipallerot
Broileri-Aurajuustopiirakka
Juustotäytteiset rouheiset kaurasämpylät
Cheddarpiilot

Västerbottenjuustoa

Meijerikkö Ulrika Eleonora Lindström keksi vuonna 1872 reseptin, johon nykyään valmistettava västerbottenjuusto perustuu. Resepti on tarkoin varjeltu salaisuus, jonka vain muutama henkilö tuntee. Ulrika Eleonora sai 30-vuotiaana 500 riikintaalerin perinnön, jolla hän kustansi opintonsa Degebergan meijerioppilaitoksessa Lidköpingin liepeillä Länsi-Götanmaalla. Siellä hän oppi valmistamaan länsigötanjuustoa, ja vuonna 1869 hän toi tiedon vasta perustettuun Gammelbyn meijeriin, nykyisen Skellefteån kunnan alueelle. Siitä kuinka resepti keksittiin, ei ole jäänyt varmaa tietoa. (Lähde: Wikipedia)

Västerbotten pannacotta

You may also like

1 kommentti

Lakimies Helsinki 21/10/2023 - 11:19

Mahtavaa

Vastaa

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d