Etusivu » Herkullisen marjainen mustikkatiramisu

Herkullisen marjainen mustikkatiramisu

Kirjoittaja: Kulinaari
Upean värinen marjaisa mustikkatiramisu

Herkullisen marjainen mustikkatiramisu on loistava vaihtoehto perinteiselle kaakaon ja kahvin yhdistelmälle. Idea tähän versioon lähti yhdestä somessa näkemästäni kuvasta, jossa oli hehkuvan värinen tiramisu valmistettuna ubesta eli isojamssista. Siitä voit lukea lisää vaikka tästä artikkelista.

Mustikkatiramisu

Halusin kuitenkin käyttää jotain kotimaista vaihtoehtoa vastaavanlaisen värin luomiseen ja päätin testailla Suomessa valmistettuja marjajauheita. Harjoittelupaikkani on tällä hetkellä helsinkiläinen ravintola Nokka, jonka konsepti perustuu täysin kotimaisten raaka-aineiden hyödyntämiseen. Sieltä olen saanut paljon vinkkejä ja inspiraatiota, miten valmistaa klassisiakin reseptejä kokonaan kotimaisista aineksista.

Upean värinen marjaisa mustikkatiramisu

Ensimmäisen testin tein mustaherukkajauheella, mutta lopputulos oli niin väriltään kuin maultaankin iso pettymys. Väristä tuli lähinnä likaisen harmaa ja mustaherukka ei maistunut ollenkaan. Yksi syy saattaa olla, että jauheen marjat oli kuivattu liian kuumassa. Lämpötilan pitäisi olla alle 50 astetta. Alhaisempi lämpötila, ilmava kuivaus ja pitkä kuivausaika takaavat parhaan tuloksen värin ja maun kannalta.

Biokia mustikkajauhe

Tein tämän mustikkatiramisu reseptin suomalaisesta Biokia luomu mustikkajauheesta, jonka tiesin jo ennestään antavan kauniin värin. Myös itse mustikkajauheen väri on tässä tärkeä, koska sillä koristellaan tiramisun pinta kaakaojauheen tapaan ja se antaa myös makua.

mustikkatiramisu on herkullinen jälkiruoka

Katso myös raikas sitruunatiramisu, tiramisu tryffelit, tiramisu juustokakku, tiramisun makuinen suukkokakku sekä se aito oikea italialainen tiramisu resepti.

mustikkatiramisu

Mustikan makupariksi sopii sitruuna, jolla maustoin savoiardi-keksien kostutukseen käytetyn siirapin. Kokeile mustikan makuparina myös kardemummaa tai basilikaa. Huomioi muuten reseptin vinkki keksien kostutukseen.

Kotimaisia marjajauheita on saatavana useita erilaisia, joten kannattaa kokeilla tätä reseptiä vaikka punaherukasta, puolukasta tai karpalosta. Makuparivinkkini puolukalle on rosmariini, joka korostaa metsäistä makumaailmaa.

mustikkatiramisu

Mustikkatiramisu on herkullisen marjaisa jälkiruoka satokauden illallisille tai kahvihetkiin.

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d