Etusivu » Hurmaavan herkulliset tiramisu tryffelit

Hurmaavan herkulliset tiramisu tryffelit

Kirjoittaja: Kulinaari

Törmäsin tähän reseptiin instassa ja pakkohan se oli kokeilla. Eikä vähiten siksi, että kotona pyörii paketti ylipäiväisiä savoiardikeksejä. Nämä sopivat pieneksi makeaksi herkuksi ympäri vuoden ja tulen aivan varmasti tekemään näitä esimerkiksi joulunaikaan.

Alkuperäisestä reseptistä poiketen lisäsin näihin hieman marsalaa, joka omasta mielestäni on osa tiramisun aitoa makumaailmaa. Sen voi hyvin jättää pois jos et halua tryffeleihin alkoholia. Voit halutessasi lisätä myös tiramisumassaan hieman kaakaojauhetta. Muokkasin myös hieman valmistustapaa, koska pallot on helpompi kuorruttaa kun ne on jäähdytetty kunnolla.

 

 

TIRAMIRU TRYFFELIT (noin 30 kpl)

140 g savoiardikeksejä (tarvittaessa gluteenittomia)
250 g mascarpone tuorejuustoa
2 rkl tomusokeria
3 rkl kylmää vahvaa kahvia tai espressoa
(1-2 tl marsalaviiniä)
340 g tummaa leivontasuklaata (Fazer)
30 g 100% kaakaojauhetta

Murskaa savoiardikeksit hienoksi murskaksi esimerkiksi paksussa muovipussissa.

Notkista mascarpone ja sekoita siihen tasaisesti tomusokeri, kahvi ja halutessasi marsala. Lisää keksimurska ja sekoita massa tasaiseksi. Laita massa pakastimeen 15 minuutiksi.

Muotoile massasta muutaman sentin läpimittaisia palloja ja laita ne pakastimeen 30-60 minuutiksi.

Sulata suklaa vesihauteessa. Kuorruta tiramisupallot suklaalla käyttäen apuna esim kahta haarukaa. Laita kuorrutetut tryffelit leivinpaperilla vuoratulle tarjottimelle tai isolle lautaselle. Laita jääkaappiin tekeytymään vähintään tunniksi tai yön yli. Sirottele tryffeleille kaakaojauhetta ennen tarjoilua.

Säilytä tiramisu tryffelit kylmässä. Niiden maku on parhaimmillaan valmistusta seuraavana päivänä kun maut ovat tasaantuneet.

 

 

 

 

 

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Discover more from KULINAARI

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading