Etusivu » Kesäisiä reseptejä ja drinkkejä bloggaajien kokkikoulussa

Kesäisiä reseptejä ja drinkkejä bloggaajien kokkikoulussa

Kirjoittaja: Kulinaari
Kesäisiä reseptejä ja drinkkejä bloggaajien kokkikoulussa
Kesäkuinen maanantai-ilta Helsingin Torikortteleissa oli täynnä naurua ja puheensorinaa kun kymmenen Indieplacen ruoka- ja lifestylebloggaajaa kokoontui Gohan Wine Bariin Tabascon ja Maldonin järjestämään kokki- ja drinkkikouluun.

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Tabascon ja Maldonin kanssa.

Kokkikoulun herkulliset reseptit olivat Gohanin keittiömestarin Marcos Goisin käsialaa ja osallistujat oli jaettu alku-, pää- ja jälkiruokaryhmiin. Kaikissa resepteissä suolaisesta makeaan, sekä drinkeissä käytettiin Tabasco-kastikkeita sekä Maldon-suolaa. Aika inspiroivaa sanoisin! Katso linkit resepteihin jäljempänä postauksessa.

 

Kokkailun ohella saimme myös kokeilla taitojamme baaritiskin takana baarimestari Juri Kauton ohjauksessa.
Pääsimme myös kukin kokeilemaan mausteisen Red Snapper -cocktailin valmistusta. Drinkki on tutun Bloody Maryn gin-versio ja käytimme sekoituksessa mausteista etelä-afrikkalaista KWV Cruxland Giniä, jota maustavat mm. Kalaharin tryffeli, sitruuna, manteli, kardemumma, korianteri, tähtianis, roobois ja katajanmarja.

 

Katso Jurin Red Snapper -valmistusvinkit

RED SNAPPER by Juri

8-10 cl maustettua tomaattimehua (resepti)
4 cl KWV Cruxland giniä
muutama tippa Tabascoa
muutama tippa suolalientä
koristeluun:
kurkkusiivu
Sekoita ainekset ja sheikkaa nopeasti jäiden kanssa. Siivilöi lasiin jäiden päälle. Koristele kurkkusiivulla.
Lasin reunan voi halutessaan koristella Maldon.suolan ja rouhitun mustapippurin seoksella. Sipaise lasin reunaan hieman limettiä ja kasta lasin reuna mausteseokseen.
Juri käytti muuten drinkeissä todella upean näköisiä jättijääkuutioita.

 

Bloggaajakollegatkin pääsivät tutustumaan miksologian saloihin ja sheikkauksen rytmiikkaan. Taidonnäytteensä tässä antavat Tinskun keittiössä Tinsku sekä Kaikki äitini reseptit Nanna.
Shake it baby one more time!

Ja tietysti testasin muuveja myös itse. Suosittelen kokeilemaan Red Snapperia esimerkiksi aperitiivinä.

 

Gohanin viihtyisä terassi sijaitsee suojaisella sisäpihalla. Pöytään oli katettu Tabascon söpöjä minipulloja sekä Maldonin kesäpukuun puettua merisuolaa. Limited Edition kesäpakkaus on myymälöissä vain rajoitetun ajan.

Maldon ja Tabasco ovat kumpikin olleet herkkusuiden huulilla jo toista sataa vuotta. Maldon-merisuolan maailmanvalloitus alkoi Essexin rannikolta Maldonin kaupungista vuonna 1882. Suolanvalmistuksen perinteet tosin ulottuvat alueella jo roomalaisajalle.
Tabascon valmistus alkoi 1868 Avery Islandilla McIlhenny Companyn toimesta ja jatkuu edelleen samalla paikalla Louisianassa. Maustekastikkeet valmistetaan luonnollisista aineista alkuperäisellä menetelmällä ilman lisäaineita. Ainoana maailmassa Tabasco-chilimurskaa kypsytetään kolme vuotta tammitynnyreissä ennen valmistusta maailman tunnetuimmaksi chilikastikkeeksi. Suomessa Tabasco-variantteja on saatavana seitsemän erilaista.
Maldonin tarinasta voit lukea lisää myös aiemmista postauksistani.
Alkuruokaryhmä valmisti raikkaan Tabascolla maustetun tartarin luomukaritsasta. Lisäksi annoksessa oli isomaksaruohoa, samettikukkamajoneesia ja rapeaa lehtikaalia. Reseptit löydät täältä.
Kuriositeettina mainittakoon, että alkuruokaryhmä koostui kasvissyöjistä. Kymmenen pistettä yhdestä vuoden maukkaimmista tartareista! Heille oli omassa annoksessa lihan sijasta punajuuritartaria.

 

Pöydästä löytyi myös käteviä Maldon-suolarasioita, jollainen on helppo ottaa mukaan vaikka piknikille tai ravintolaan.

 

Illallisen kanssa meille tarjoiltiin myös Gohanin omaa juureen leivottua leipää, joka oli taivaallisen hyvää!

 

Vihdoin päästiin istumaan saman pöydän ääreen kesäillan aurinkoon ja nauttimaan alkuruoasta sekä hyvistä viineistä, joita meille esitteli iltaa emännöinyt Ida, edustaen illan tarjonneita Tabascoa ja Maldonia. Ja kuten kuten arvata saattaa, kukaan ei todellakaan syönyt ennen kuin oltiin kuvattu – ja paljon.

 

Tartarin kanssa tarjoiltiin keskitäyteläistä, hennon mausteista Humo Blanco Grand Cuveé Pinot Noir Organic 2015 -luomupunaviiniä. Erittäin onnistunut valinta tälle annokselle ja ylipäätään vaikka seurusteluviininä.

Kuten jo aiemmin mainitsin oli tämä luomukaritsa tartar yksi viime aikojen parhaimpia. Erittäin laadukas ja miedon maukas liha oli maustettu juuri sopivasti Tabascolla ja Maldon-suolalla. Isomaksaruoho lautasella oli itselleni aivan uusi tuttavuus ja erittäin positiivinen sellainen. Taas yksi villivihannes lisää kotikeittiöön. Samettikukan maku majoneesissa oli myös hauska ja kesäinen. Rapeaksi paahdettu lehtikaali toi kivan rapeuden. Marcosin vinkkinä on suihkauttaa tartar-annokselle hieman omenaviinietikkaa.
Sitten koittikin pääruoan aika ja siihen ryhmään kuuluin itsekin, yhdessä Tinskun, Nannan ja Pinossa-blogin Essin kanssa.

Pääruoaksi tarjoiltiin:

Hiillostettua makrillia ja uutta sipulia
Mätimajoneesia
Villiyrttisalaattia
Jalotofutortelliineja
Pecorino-lientä,
Fermentoitua tomaattia ja karhunlaukkaa

 

Hieman öljyä ja Maldon-suolaa uusille sipuleille, naateille foliosuojus ja sitten hetkeksi hiilille paahtumaan.
Ryhmän fileointimestarina toimi itseoikeutetusti Tinsku. Kuten huomaamme, mestarilla on mestarin otteet. Veitsi käy ja samalla tsekataan Nannan somekuvat. Makrilli oli kuulemma erittäin helppo fileoitava. Tuoreen makrillin liha on napakkaa ja soveltuu rasvaisena hyvin tällaisiin grillivartaisiin. Suosittelen todellakin testaamaan!

 

Mätimajoneesin valmistus menossa. Tämä pääsee heti omaan keittiöön esimerkiksi kesän uusien perunoiden kanssa.

 

Nanna valmistelee tortelliinien jalotofutäytettä. Tällä kerralla keittiökoneet kestivät ryhmämme käsissä yllättävän hyvin. 😉

Essi otti kopin pastan valmistuksesta ja otteista päätellen on pastakoneen kampea tullut veivattua aiemminkin. Itselläni on ehdottomasti toivelistalla tuo Kitchen Aidin pasta-lisäosa omaan koneeseeni.

 

Makrillifileet saivat pinnalleen hieman Maldon-suolaa ja paloittelun jälkeen me pujotettiin liotettuihin grillitikkuihin ja grillattiin hiiligrillissä.

 

Artesaanipastaryhmämme työskenteli kuin aidot italialaiset nonnat konsanaan. Lopputuloksena todella kauniita ja maukkaita tortelliineja.

Esillepano oli todella herkullinen ja upean kesäinen! Mätimajoneesi on piilossa villiyrttisalaatin alla.

Jalotofutortelliinit tarjoiltiin myös raikkaan kesäisesti villiyrttisalaatin kera. Salaatissa on litulaukkaa, suola- ja vesiheinää, valkopeippiä ja siankärsämöä sekä saksankirveliä. Kannatta siis ottaa villiyrtit haltuun ja suunnata pihalle tai lähimetsään. Alkukesä on villiyrttien parasta sesonkiaikaa.

Pääruoan kanssa tarjoiltiin Stadlmann Riesling Ried Birngarten 2017, joka on kuiva ja hopoka. Maussa on limettiä ja viheromenaa sekä mausteisuutta ja mineraalisuutta.

 

En ole koskaan ollut mikään tofun ystävä, mutta nämä jalotofutortelliinit saivat kyllä itseltäni täyden kympin. Kokonaisuus pecorino-kastikkeen ja fermentoitujen tomaattien kanssa oli raikas ja herkullinen. Samoin grillattu makrilli lisukkeineen vei kielen mennessään. Täydellinen kesämenu!
Jälkiruokadrinkkinä nautin Jurin suunnitteleman Hot Rhubarb -cocktailin. Nam!
Jälkiruokaryhmä loihti meille upeat Crack Buns -tuulihattuja, joissa oli täytteenä raparperi-Tabasco \”froyo\” koristeltuna ketunleivällä ja keto-orvokeilla. Reseptin näet tästä.
Tämäkin menee kotikeittiökokeiluun muodossa tai toisessa. Tabasco Habanero -kastike, raparperi ja jogurtti oli yllättävä ja toimiva yhdistelmä.

 

Ilta oli aivan mahtava ja niin kuin kaikki hauska, se loppui ihan liian aikaisin, vaikka yöhön saakka istuimmekin. Plakkariin jäi tukuittain ideoita, inspiraatiota ja hauskoja muistoja, joka tällaisen tilaisuuden tarkoitus onkin. Sydämelliset kiitokset Tabascolle ja Maldonille kutsusta!

Tabasco-grillitynnyri arvonta on suoritettu!

Tabasco-grillitynnyrin onnellinen voittaja on Tero ja häneen on oltu yhteydessä.
Kaupallisessa yhteistyössä:

 

You may also like

62 kommentia

Nimetön 26/06/2019 - 14:25

Se punajuuritartar kiinnostaisi, ehkä vähän tujummallakin Tabascotujauksella! mirja_karhu@hotmail.com

Vastaa
Nimetön 26/06/2019 - 16:01

Täytyypä muuten lisätä se tuonne reseptiikkan mukaan. 🙂

Vastaa
Nimetön 26/06/2019 - 16:24

alotofutortelliinit kuulostavat kokeilunarvoiselta!postin.tuomaa@gmail.com

Vastaa
Nimetön 26/06/2019 - 17:15

Kalavartaat

Vastaa
Nimetön 26/06/2019 - 18:53

Jalotofutortelliineja olisi hienoa kokeilla tehdä

Vastaa
Nimetön 26/06/2019 - 19:32

Näin kalaruokien ystävänä suosikkini on: Hiillostettua makrillia ja uutta sipulia MätimajoneesiaVilliyrttisalaattiahenna.holappa1@luukku.com

Vastaa
Nimetön 27/06/2019 - 02:31

Jalotofutortelliinit kuulostavat mielenkiintoisilta ja hyviltä 😊 Minua on pitkään houkuttanut kokeilla itse tehtyä täytetettyä pastaa. Ei ole tullut mieleen että tofua voisi laittaa pastaan mutta sopisi varmasti. 😊sonja.sulkunen@hotmail.com

Vastaa
Nimetön 27/06/2019 - 03:07

Jalotofutortelliinit ja villiyrittisalaatti! Varmasti ihan mielettömän hyvä yhdistelmä. 😛 xevex82(at)gmail.com

Vastaa
Nimetön 27/06/2019 - 03:50

Jalotofutortelliinit kuulostaa tosi hyviltä.tikkuihminen@luukku.com

Vastaa
Nimetön 27/06/2019 - 05:15

Ne olivat superhyviä! Suosittelen kokeilemaan.

Vastaa
Nimetön 27/06/2019 - 11:03

Hiillostettua makrillia emmiina67@hotmail.com

Vastaa
Nimetön 27/06/2019 - 11:34

Makrillit ja mätimajoneesi. :)hippohiiri@gmail.com

Vastaa
Nimetön 27/06/2019 - 13:47

Sulla on kyllä kulahtanu malli, tai toi yks allekirjoittanu. Oli ihana ilta, aitojen makujen, hyvien juomien ja ihanien ystävien kesken, Ja tuon Maldon suolapakkauksen voi tosiaan ottaa mukaan…niin monta kun kehtaa 🙂

Vastaa
Nimetön 27/06/2019 - 20:08

Jalotofutortelliinit on kokeilun arvoiset noin hyvin tehtyinä varmasti.aiholapp(at)lailanet.fi

Vastaa
Nimetön 28/06/2019 - 17:05

Luomukaritsan tartar kuulostaa mainiolta tabasco-lisällä. ninavuolio@windowslive.com

Vastaa
Nimetön 29/06/2019 - 07:35

Kalavartaat näyttivät hyviltä.Ja olen todellinen Tabascon ystävä.teromiettinen1979@gmail.com

Vastaa
Nimetön 29/06/2019 - 07:39

Grillatut makrilli vartaat näyttivät herkullisilta. tepe82@hotmail.com

Vastaa
Nimetön 30/06/2019 - 07:02

En ole vielä maistanut mutta punajuuritartar sai veden kielelle, joten sitä pitää kokeilla. Tulee varmasti uusista punajuurista herkullista. Mukana arvonnassa.klaara49@luukku.com

Vastaa
Nimetön 30/06/2019 - 07:20

Jalotofutortelliinit, nam! :)minna1995(at)gmail.com

Vastaa
Nimetön 30/06/2019 - 09:17

Mätimajoneesi ja tofutortelliinit menee ainakin ehdottomasti kokeiluun. Tai ehkä teen tolla tofutäytteellä ravioleja (saattaa olla muotoilu meikäläiselle helpompaa, heh). pauliina.lofqvist@gmail.com

Vastaa
Nimetön 02/07/2019 - 04:13

Huikeaa ruokailottelua! Kaikki kiinnostais, mutta mätimajoneesi ja tofutortelliinit menee kokeiluun kotikeittiössäni!Herkullista heinäkuuta ja kivaa kesän jatkoa Kimmo!

Vastaa
Nimetön 06/07/2019 - 05:58 Vastaa
Nimetön 06/07/2019 - 20:16

Tartarpihvit meni heti kokeiluun, karitsan jauhelihaa on aika vaikea saada. Mutta tein naudanlihasta ja hyvää tuli niinkinpeholapp at lailanet.fi.

Vastaa
Nimetön 07/07/2019 - 08:36

Ihanaa kesää Leena!

Vastaa
Nimetön 07/07/2019 - 10:53

Nuo hiilillä grillatut makrillit kyllä kiinnostelee🔥👌

Vastaa
Nimetön 07/07/2019 - 11:06

Red snapper 😎. Oikeesti kaikki 😋

Vastaa
Nimetön 07/07/2019 - 12:37

Moi! Voi että, mitä reseptejäSuosikkini on Jalotofutortelliinit ja RED SNAPPER by JuriHyvää kesää kaikille!T. Jussi / jussikookoo@gmail.com

Vastaa
Nimetön 07/07/2019 - 13:31

Jalotofutortelliinit kiinnostsis. Tofua on vaikea saada maukkaaksi joten hyvät keinot on aina kokeiltava 😁 wildboy73@GMail.com

Vastaa
Nimetön 09/07/2019 - 21:18

Tofutortelliinit tt32232@gmail.com

Vastaa
Nimetön 09/07/2019 - 21:36

Kalan ystävänä vastaan makrilli-vartaat, mutta parasta tulee kun lohen pintaan sivelee tabascoa sekä ripottelee merisuolaa ja laittaa hetkeksi suolaantumaan ennen savustusta. (Hieman normaalista lyhyempi aika riittää suolaantumiseen)

Vastaa
Nimetön 10/07/2019 - 13:25

Kiitos herkullisesta vinkistä ja mukavaa kesää!

Vastaa
Nimetön 26/06/2019 - 14:25

Se punajuuritartar kiinnostaisi, ehkä vähän tujummallakin Tabascotujauksella! mirja_karhu@hotmail.com

Vastaa
Nimetön 26/06/2019 - 16:01

Täytyypä muuten lisätä se tuonne reseptiikkan mukaan. 🙂

Vastaa
Nimetön 26/06/2019 - 16:24

alotofutortelliinit kuulostavat kokeilunarvoiselta!postin.tuomaa@gmail.com

Vastaa
Nimetön 26/06/2019 - 17:15

Kalavartaat

Vastaa
Nimetön 26/06/2019 - 18:53

Jalotofutortelliineja olisi hienoa kokeilla tehdä

Vastaa
Nimetön 26/06/2019 - 19:32

Näin kalaruokien ystävänä suosikkini on: Hiillostettua makrillia ja uutta sipulia MätimajoneesiaVilliyrttisalaattiahenna.holappa1@luukku.com

Vastaa
Nimetön 27/06/2019 - 02:31

Jalotofutortelliinit kuulostavat mielenkiintoisilta ja hyviltä 😊 Minua on pitkään houkuttanut kokeilla itse tehtyä täytetettyä pastaa. Ei ole tullut mieleen että tofua voisi laittaa pastaan mutta sopisi varmasti. 😊sonja.sulkunen@hotmail.com

Vastaa
Nimetön 27/06/2019 - 03:07

Jalotofutortelliinit ja villiyrittisalaatti! Varmasti ihan mielettömän hyvä yhdistelmä. 😛 xevex82(at)gmail.com

Vastaa
Nimetön 27/06/2019 - 03:50

Jalotofutortelliinit kuulostaa tosi hyviltä.tikkuihminen@luukku.com

Vastaa
Nimetön 27/06/2019 - 05:15

Ne olivat superhyviä! Suosittelen kokeilemaan.

Vastaa
Nimetön 27/06/2019 - 11:03

Hiillostettua makrillia emmiina67@hotmail.com

Vastaa
Nimetön 27/06/2019 - 11:34

Makrillit ja mätimajoneesi. :)hippohiiri@gmail.com

Vastaa
Nimetön 27/06/2019 - 13:47

Sulla on kyllä kulahtanu malli, tai toi yks allekirjoittanu. Oli ihana ilta, aitojen makujen, hyvien juomien ja ihanien ystävien kesken, Ja tuon Maldon suolapakkauksen voi tosiaan ottaa mukaan…niin monta kun kehtaa 🙂

Vastaa
Nimetön 27/06/2019 - 20:08

Jalotofutortelliinit on kokeilun arvoiset noin hyvin tehtyinä varmasti.aiholapp(at)lailanet.fi

Vastaa
Nimetön 28/06/2019 - 17:05

Luomukaritsan tartar kuulostaa mainiolta tabasco-lisällä. ninavuolio@windowslive.com

Vastaa
Nimetön 29/06/2019 - 07:35

Kalavartaat näyttivät hyviltä.Ja olen todellinen Tabascon ystävä.teromiettinen1979@gmail.com

Vastaa
Nimetön 29/06/2019 - 07:39

Grillatut makrilli vartaat näyttivät herkullisilta. tepe82@hotmail.com

Vastaa
Nimetön 30/06/2019 - 07:02

En ole vielä maistanut mutta punajuuritartar sai veden kielelle, joten sitä pitää kokeilla. Tulee varmasti uusista punajuurista herkullista. Mukana arvonnassa.klaara49@luukku.com

Vastaa
Nimetön 30/06/2019 - 07:20

Jalotofutortelliinit, nam! :)minna1995(at)gmail.com

Vastaa
1 2

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Discover more from KULINAARI

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading