Etusivu » Kuohkea ja mehevä mustikkamurukakku

Kuohkea ja mehevä mustikkamurukakku

Kirjoittaja: Kulinaari
Mehevä mustikkamurukakku

Mustikkasesonki on selkeästi parhaimmillaan, koska blogista haetaan nyt mustikkareseptiikkaa todella paljon. Ja kiitos kaikille teille, jotka olette resepteilläni leiponeet ja leipomuksia myös jakaneet somessa. Olen saanut paljon kivaa ja arvokasta palautetta. Ja koska vähintään kerran kesässä pitää mustikasta jotain leipoa, on tämän kesän reseptini supermehevä mustikkamurukakku.

Mustikkamurukakku

Olen tällä samalla perusreseptillä leiponut myös raparperi- että omena-kanelimurukakun. Reseptiin voi siis käyttää mitä tahansa marjoja tai hedelmiä makunsa ja sesongin mukaan. Tämä mustikkamurukakku tosin on puolitoista kertainen resepti, koska käsillä ei nyt ollut pienempää vuokaa. Kakusta tuli tosi korkea, joten reseptistä riittää varmasti myös syvän uunipellin kokoiseen kakkuun.

Mustikkamurukakku

Aiemmasta poiketen käytin tässä kakussa 00-jauhoja. Sain Hakaniemen kauppahallin Roinisilta vinkin käyttää niitä myös makeassa leivonnassa. He olivat tehneet italialaisilla Ferrari 00-jauhoilla raparperipiirakkaa, josta oli tullut erityisen mehevää ja kuohkeaa. Itsehän olen kyseisiä jauhoja ylistänyt focacciareseptieni yhteydessä. Ja toden totta mustikkamurukakusta tuli aivan erityisen mehevää ja kuohkeaa! Aivan järjettömän hyvää!!

Mustikkamurukakku maistuu esimerkiksi vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera tarjoiltuna.

Mustikkamurukakku

Katso myös muut herkulliset mustikkareseptini:

Maailman paras rahka-mustikkapiirakka
Jogurttiset mustikkaruudut, myös gluteeniton
Mustikka-valkosuklaa Charlotta
Mustikka-valkosuklaajuustokakku
Mustikka-juustokakku brownie
Maailman mehevin vaniljainen mustikkajuustokakku
Muhkeat mustikkakuffinit
Sitruunainen mustikkagalette
Helppo mustikkapiirakka
Juhlava mustikka-punaherukkakakku
Luomuruiskääretorttu mustikka-punaherukkatäytteellä

Mustikkamurukakku

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: