Etusivu » Maailman mehevin vaniljainen mustikkajuustokakku, myös gluteeniton

Maailman mehevin vaniljainen mustikkajuustokakku, myös gluteeniton

Kirjoittaja: Kulinaari
Tämän kesän kuivuuden takia mustikkasato ei ole ihan niin mehukasta kuin tavallisesti. Ekat metsämustikat ostin marketin marjamyyjältä, ja ne olivat kyllä todella kuivan oloisia ja pieniä. Kilpailevan marketin kylmäaltaasta tärppäsi jo hieman pulleampia yksilöitä. Ei siis muuta kuin leivontahommiin! Kämpässähän ei olekaan jo valmiiksi kuin lähemmäs 30 astetta…

Näin tämän herkullisen ja hieman erilaisen mustikkajuustokakun kuvan erään instaseuraajani feedissä ja hän on myös ruokabloggaaja Sloveniasta. Hänen Yaska-blogistaan löytyy kakun alkuperäinen resepti, jonka käänsin ja testasin valmistettavaan muotoon.

Ja niin kuin leivonnassa monesti käy, ei tämäkään sinänsä valmis resepti mennyt itselläni ihan kerralla maaliin. Kannattaa aina varautua siihen, että raaka-aineet ja uunit ovat eri puolilla maailmaa erilaisia. No nyt tämä ainakin on testattu toimivaksi.

Reseptissä oli myös hyvä vinkki raejuustosta ricottan korvaajaksi. Itse tosin valuttaisin sen tarvittaessa harsokankaan tai tiheän siivilän avulla.

Tähän kakkuun sopivat myös muut marjat, myös sulatetut pakastemarjat. Kokeile vaikka punaherukkaa mustikan makuparina.

You may also like

4 kommentia

Nimetön 23/07/2021 - 13:45

Onpa herkullisen näköinen kakku!

Vastaa
Nimetön 24/07/2021 - 10:14

Tää näyttää aivan mielettömältä, pakko tehdä tämä asap!

Vastaa
Nimetön 23/07/2021 - 13:45

Onpa herkullisen näköinen kakku!

Vastaa
Nimetön 24/07/2021 - 10:14

Tää näyttää aivan mielettömältä, pakko tehdä tämä asap!

Vastaa

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: