Etusivu » Paahdettu coleslaw on aromikas grilliruokien lisuke

Paahdettu coleslaw on aromikas grilliruokien lisuke

Kirjoittaja: Kulinaari
Aromikas paahdettu coleslaw
Aromikas paahdettu coleslaw
Paahdettu coleslaw eli kaalisalaatti

Coleslaw on yksi meidän suosikki salaattejamme ympäri vuoden. Tämän kesän ehkä trendikkäimpiä lisukkeita on ollut grillissä paahdettu kaali. Meillä kun ei varsinaisesti grilliä ole, niin koitin keksiä jotain vastaavaa. Ja koska olemme kaalisalaatin suurkuluttajia, päätin tehdä paahdetun coleslawn.

Raaka-aineet ovat ihan samat kuin perinteisessä kaalisalaatissa – kaali, porkkana ja sipuli, mutta nopea paahtaminen antaa salaatille hurjasti lisää aromikkuutta. Varhaiskaali alkaa jo olla hieman kitkerämpää kuin aiemmin kesällä, joten pieni paahtaminen pehmentää makua. Ylipäätään kannattaa kokeilla kasvisten paahtamista, niin niiden maku pehmenee ja makeutuu. Esimerkiksi kasviskeittoihin ja salaatteihin tulee huimasti lisää makua.

Lisäksi kastikkeessa on normaalista poiketen hieman savupaprikaa ja sumakkia, joka on erityisesti kasvisruokien sitruksinen mauste. Jätin tietoisesti majoneesin määrän mahdollisimman pieneksi, koska paahtaminen tekee kasviksista muutenkin mehukkaampia. Reseptissä osa kasviksista laitetaan joukkoon paahtamattomina, mikä pitää salaatin rakenteen parempana.

Vegaaninen coleslaw onnistuu tietenkin vagaanisen majoneesin kanssa.

Nauti paahdetusta coleslawista paistetun tai grillatun ruoan kanssa.

Katso myös kevyempi sekä hapankaali -versiot suositusta kaalisalaatista. Kannattaa tsekata myös Tinskun kesäisen raikas kaalisalaattiohje.

Paahdettu colelaw sopii grilliruokien lisukkeeksi

PAAHDETTU COLESLAW (4:lle)

1,5 l ohueksi suikaloitua kaalia
3 porkkanaa ohuina suikaleina
2 kevätsipulia suikaleina
hieman ruokaöljyä

kastike:
0,75 dl majoneesia tai vegaanista majoneesia
2 tl sitruunamehua
muutama tippa vihreää tai tavallista Tabascoa
1/4 tl savupaprikaa tai grillimaustetta
0,5 tl yrttisuolaa (esim. Herbamare)
1 tl sumakki-maustetta
mustapippuria myllystä
valkopippuria myllystä

Kuumenna uunin ylävastus.

Suikaloi kaali monitoimikoneella tai terävällä veitsellä. Suikaloi myös porkkanat pitkiksi ohuiksi suikaleiksi. Levitä paperoidulle pellille 1 l kaalisuikaleista ja 2/3 porkkanasuikaleista. Pirskottele pinnalle hieman öljyä ja paahda uunin yläosassa 5-7 minuuttia, kunnes kasvikset saavat hieman väriä. Ota uunista ja kääntele kaali-porkkana seosta ja laita vielä paahtumaan noin 3-4 minuutiksi.

Siirrä paahdetut kasvikset kulhoon ja sekoita joukkoon loppu suikaloitu kaali ja porkkana. Laita kylmään jäähtymään.

Yhdistä keskenään kastikkeen ainekset, maista, säädä maku ja sekoita viileän salaatin joukkoon. Anna mielellään maustua hetki kylmässä.

Tarjoile esimerkiksi grilliruokien lisukkeena.



You may also like

3 kommentia

Riitta Poukka 31/07/2021 - 13:52

Kuulostaa herkulliselta. Miten kevätsipulia kohdellaan? Voiko limaisen tuntuista, epämiellyttävää, juuri PRismasta ostettua kevätsipulia edes käyttää? Mitä suosittelet vaihtoehdoksi?
Nim.m. vaihtelu virkistää

Vastaa
kulinaari 01/08/2021 - 15:38

Kevätsipuli joukkoon raakana. Tässä voi käyttää myös mitä muuta tahansa sipulia maun mukaan. Esimerkiksi puna- ja salaattisipuli sopivat hyvin.

Vastaa
riitta 04/08/2021 - 22:09

Porkkanan ja kaalin kevyt paahtaminen oli maukas innovaatio, kiitos!

Vastaa

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Discover more from KULINAARI

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading