Etusivu » Raikas punaherukka-valkosuklaajuustokakku, myös gluteeniton

Raikas punaherukka-valkosuklaajuustokakku, myös gluteeniton

Kirjoittaja: Kulinaari
Punaherukka-valkosuklaajuustokakku

Mansikka- ja mustikkareseptejä on tullut tehtyä nyt sen verran paljon, että teki mieli tarttua hieman hapokkaampaan marjaan ja niin syntyi tämä kirpeän raikas punaherukka-valkosuklaajuustokakku.

Kirpeän raikas punaherukka-valkosuklaajuustokakku

Punaherukan kypsät marjat ovat kirkkaanpunaisia ja pehmeitä. Ne eivät säily kovin pitkään poimimisen jälkeen, joten ne kannattaa säilöä pakastamalla. Ne voidaan myös säilöä ilman sokeria kuivaamalla. Punaherukat sopivat hyvin hilloihin, marmeladadiksi, leivonnaisiin, jälkiruokiin, smoothieihin ja salaatteihin.

Kirpeän raikas punaherukka-valkosuklaajuustokakku

Itselläni punaherukat liittyvät vahvasti lapsuusmuistoihin. Synnyinkotini isossa puutarhassa Paimiossa oli useita isoja herukka- ja karviaispensaita. Muistan miten kävin napsimassa raakileita ja sain toruja. Loppukesällä punaherukkapensaisiin laitettiin rastasverkkoja, että jäi jotain poimittavaa itsellekin. En muista miten punaherukat tuolloin säilöttiin, koska mitään pakastinta meillä ei 70-luvun alussa vielä ollut.  Taisivat mennä suoraan kulutukseen. Mustaherukoista äiti keitti ainakin mehua.

Raikas punaherukka-valkosuklaajuustokakku

Tällä samalla reseptipohjalla olen valmistanut aiemmin valkosuklaa-vadelma juustokakun. Reseptin marjat voi helposti korvata toisilla. Tähän punaherukka-valkosuklaajuustokakku reseptiin käytin enemmän mascarponea, joka taittaa punaherukan hapokkuutta kivasti. Punaherukkaa olen käyttänyt mm. juhlavassa isossa mustikka-punaherukka täytekakussa, josta riitti 25-30 hengelle.

Punaherukka-valkosuklaajuustokakkua

Ja ohjeesta poiketen kuvan kakussa ei ole käytetty reunakalvoa, koska se oli päässyt loppumaan, joten vuorasin irtophjavuoan perinteiseen tapaan tuorekelmupaloilla. Siksi tuo hieman rujo reuna, joka ei tosin makua haittaa. Minulta kysytään usein mistä reunakalvoa voi ostaa. Esimerkiksi Heirolin reunakalvoa myyvät hyvinvarustetut K-Supermarketit, K- Citymarket ja Prismat keittiö- ja leivontavälineosastolla. Myös Confetti myy reunakalvoa.

Punaherukka-valkosuklaajuustokakku

You may also like

2 kommentia

Kirsi Tapola 01/08/2023 - 12:48

Millä tässä voi liivatteen korvata jos ei halua sitä käyttää ?

Vastaa
Kulinaari 01/08/2023 - 12:50

Agar agar tai vegegeeli. Kiilteen voi valmistaa myös hyytelösokerilla.

Vastaa

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: