Etusivu » Valkosuklaa-vadelma juustokakku, myös gluteeniton

Valkosuklaa-vadelma juustokakku, myös gluteeniton

Kirjoittaja: Kulinaari

Juustokakku muuntuu lukemattomiksi herkullisiksi versioiksi. Tämän upean kuohkean valkosuklaa-vadelma juustokakun valmistimme mieheni äidin syntymäpäiväkakuksi. Vadelma ja valkosuklaa ovat lyömättömän herkullinen makupari ja tämäkin kakku sai kertakaikkisen ihastuneet arviot.

Omastakin mielestäni kakusta tuli koostumukseltaan yksi parhaista koskaan tekemistäni.Katso myös muut herkulliset juustokakku-reseptini.

Reseptissä on ohje vadelmasoseen valmistukseen, mutta itse käytin tässä valmista pakasteena tukussa myytävää Boiron vadelmacoulista, joka soveltuu valmiiksi sokeroituna myös jälkiruokakastikkeeksi.

Voit käyttää myös esimerkiksi Bonne Premium vadelmasosetta, mutta siihen on hyvä lisätä sokeria mukaan maun mukaan.

Tuttuun tapaani käytin kuohu- ja vispikerman sijaan Millac 33 Ruoka & Vispiä, joka on heittämällä paras tuote leivontaan.

Osallistu myös kanssani Pienen leivontakoulun verkkokurssille, jossa teemme yhdessä sekä paistetun että hyydytetyn juustokakun.

Valkosuklaa vadelma juustokakku on upea kesäisen juhlapöydän herkku

VALKOSUKLAA-VADELMA JUUSTOKAKKU (12 palaa), myös gluteeniton

pohja:
80 g Digestive-keksejä (gluteenittomia tarvittaessa)
50 g voisulaa

valkosuklaatäyte:
1 liivatelehti (2 g)
3 rkl sitruunamehua
0,5 dl mascarpone-tuorejuustoa
150 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g valkosuklaata
1 dl kuohu- tai vispikermaa

vadelmatäyte:
400 g vadelmia
1 dl sokeria
1,5 liivatelehteä (3 g)
0,5 dl mascarpone-tuorejuustoa
150 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kuohu- tai vispikermaa

koristeluun:
0,5 dl vadelmasosetta (kts. reseptistä valmistus)
0,5 liivatelehteä (1 g)

tarvikkeet:
17-18 cm irtopohjavuoka
leivinpaperia tai kakkukartonki
10 cm korkuista reunakalvoa
vuokaspray

Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi tai laita sinne pohjan kokoiseksi leikattu kakkukartonki. Aseta vuoan sisälle reunakalvo ja suihkauta sille hieman vuokasprayta. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Jauha keksit teholeikkurilla, lisää voisula ja pyöräytä seos tasaiseksi. Painele keksiseos vuoan pohjalle tiiviisti tasaiseksi kerrokseksi. Laita kylmään odottamaan.

Laita vadelmat kasariin sokerin kanssa ja kuumenna. Keitä parin minuutin ajan ja painele vadelmaseos tiheän siivilän läpi. Ota vadelmaseosta erikseen 1,5 dl vadelmatäytettä varten, noin 0,5 dl koristeluun ja säästä loput kastikkeeksi tarjoiluun. Säilytä viileässä.

Valkosuklaatäytettä varten sulata valkosuklaa vesihauteessa. Vaahdota kerma napakaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa keskenään tuorejuustot ja lisää hieman jäähtynyt valkosuklaa vatkaten seos tasaiseksi. Kuumenna sitruunamehu ja liuota siihen kuivaksi puristettu liivate. Sekoita liivateseos tuorejuustomassaan ja kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto kunnes seos on tasaista. Levitä seos tasaisesti vuokaan ja laita kylmään odottamaan.

Vadelmatäytettä varten vaahdota kerma napakaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa keskenään tuorejuustot. Kuumenna muutama ruokalusikallinen vadelmaseosta ja liuota siihen kuivaksi puristetut liivatteet. Sekoita liivateseos tuorejuustomassan joukkoon ja lisää loppu vadelmasose hyvin sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto kunnes seos on tasaista. Levitä vadelmajuustokakkuseos tasaisesti vuokaan ja tasoita pinta huolellisesti lastalla. Laita vuoka kylmään odottamaan.

Kuumenna 0,5 dl vadelmasosetta ja liuota siihen puolikas liivatelehti, josta on puristettu ylimääräinen vesi pois. Annostele kakun pinnalle esimerkiksi pienellä lusikalla pieniä 1-1,5 cm läpimittaisia täpliä ympyrän muuotoon. Kuljeta esim. cocktailtikkua juustokakkumassaan painettuna täplien läpi pari kertaa samaa reittiä, jolloin saat kauniin sydänkuvion kakun pinnalle.

Anna kakun hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.

Valkosuklaa vadelma juustokakku on upea kesäisen juhlapöydän herkku
Valkosuklaa vadelma juustokakku on upea kesäisen juhlapöydän herkku

 

 

You may also like

6 kommentia

Tinsku 24/08/2021 - 19:16

Onpa kaunis ja herkullisen kuuloinen kakku ja kauniin yksinkertainen koristelu. <3

Vastaa
kulinaari 24/08/2021 - 20:10

Ehkä koostumukseltaan yksi parhaista koskaan tekemistäni kakuista

Vastaa
Anna-Erika 18/04/2022 - 14:00

Kiitos reseptistä, tuli hurrjan hyvää ja todella kaunis kakku! Onnistui myös hienosti agar agarilla hyydytettynä 🙂

Mun ainoa kysymys liittyy keksipohjaan. Onkohan reseptissä tarkoitus lukea esim. 180 g keksejä 80 g sijaan? Keksien ja voin suhde vähän mietityttää, ja jouduinkin leipoessani lisäämään rutkasti keksejä, jotta sain kunnon koostumuksen pohjaan.

Vastaa
kulinaari 18/04/2022 - 14:28

Kyllä keksin määrä on reseptissä oikein. Meillä ukko haluaa voita extra paljon pohjaan, jotta tulee kunnolla kiinteää. Toki voin määrää voi laskea hieman.

Vastaa
Roosa 15/11/2022 - 10:17

Kestäisiköhän kakku pakastamisen? Suunnittelen tätä kakkua ristiäisiin tarjottavaksi ja helpottaisi kun voisi kakun tehdä ennakkoon 🤔

Vastaa
kulinaari 15/11/2022 - 10:20

Moi, kyllä kestää pakastamisen. Ota kakku sulamaan hyvissä ajoin jääkaappiin.

Vastaa

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Discover more from KULINAARI

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading