Etusivu » Lohiburgeri kätevästi lohijauhelihasta, myös gluteeniton.

Lohiburgeri kätevästi lohijauhelihasta, myös gluteeniton.

Kirjoittaja: Kulinaari

Kaupallinen yhteistyöSJØ:n kanssa.
Helpot ja herkulliset lohiburgerit sopivat sekä arkeen että viikonloppuun. Uusi SJØ Lohi Jauheliha on täsmätuote juuri tähän ja moniin muihin kalaherkkuihin. Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Escamar &SJØ:n kanssa.

Lohijauheliha on helppo tapa lisätä kalaa ruokavalioon.

Lohijauheliha on täyttä kalaa

Kalaa suositellaan syömään 2-3 kertaa viikossa. Monelle tuoreen kalan ostaminen ja käsittely on kuitenkin hankalaa. Puhumattakaan ruotojen pelosta. Ei enää, silläSJØ Lohi Jauheliha on täyttä tavaraa ilman ruotoja ja perkeitä. Lohijauheliha valmistetaan Norjassa viljellystä lohesta, eikä siihen ole lisätty vettä tai suolaa.

Lohijauheliha on herkullinen ja myös terveellinen vaihtoehto perinteiselle jauhelihalle, ja se sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja. Se on helppo tapa lisätä kalaa ruokavalioon.

Herkulliset lohiburgerit syntyvät helposti lohijauhelihasta. Lohijauheliha on SJØ uutuus.

Nopeaa arkikokkailua

Lohijauhelihaa voit käyttää jauhelihan tavoin. Paista pannulla, muotoile pihveiksi, pyöryköiksi tai murekkeeksi. Vain oma makusi ja mielikuvituksesi on rajana.SJØ Lohi Jauheliha kypsyy nopeasti 4-5 minuutissa ja paistettunakin lohijauheliha on mehevää. 300 g rasia riittää hyvin neljän hengen aterian valmistukseen.

Herkulliset lohiburgerit syntyvät helposti lohijauhelihasta.

Jauhettuna lohi on myös helppo piilottaa perheen pienempinkin tuttuihin lempiruokiin ja saada krantuimmatkin maistamaan kalaruokia. Paistettu lohijauheliha on esimerkiksi pienelle makumatkaajalle hauskaa peremeänmakuista sormiruokaa.

Lohijauheliha kypsyy nopeasti 4-5 minuutissa.


Jauhetun lohen maustaminen on helppoa, eikä se vaadi yksinkertaisimmillaan kuin suolaa ja pippuria. Kannattaa kuitenkin kokeilla rohkeasti vaikka aasialaisia makuja.

Saatuani ensimmäiset lohijauhelihanäytteet kokeiluun heinäkuussa, olin heti vakuuttunut tuotteen laadusta ja monikäyttöisyydestä. Reseptejä onkin blogissa useampia: Lohikeitto aasialaisittain lohipyöryköillä, punajuuritäytteinen lohimureke sekä peltimakaronilaatikko lohella.

Myös Tinskun keittiössä -blogissa on tehty reseptikehitystä, joten kannattaa seurata ja kokeilla vaikkapa Tinskun täyteläistä lohi-porkkanalasagnea, sitruunaista lohi-pestopastaa sekä lehtipihvit lohesta.

Herkulliset lohiburgerit syntyvät helposti lohijauhelihasta.

LOHIBURGERIT 4:lle


4 hampurilaissämpylää (tarvittaessa gluteenittomia)
tomaattia viipaleina
salaatinlehtiä huuhdeltuina

Lohipihvit:
300 g SJØ Lohi Jauhelihaa
1 kananmuna
0,5 dl korppujauhoja (tarvittaessa gluteenittomia)
2 tl chilikastiketta
2 tl sitruunamehua
2 rkl hienonnettua tilliä
mustapippuria myllystä
0,5 tl suolaa

hieman öljyä, margariinia tai voita paistamiseen

Tarvikkeet:
leivinpaperia
ruokaöljyä

Sekoita lohipihvien ainekset nopeasti tasaiseksi massaksi ja anna sen tekeytyä kylmässä noin 5 minuuttia, jotta korppujauhot turpoavat. Sipaise leivinpaperiarkille hieman ruokaöljyä. Muotoile kalamassasta kostutetuin sormin leivinpaperin päälle neljä noin 1 sentin paksuista pihviä. Leikkaa paperi neljään osaan, niin että kukin pihvi on erikseen ja helposti siirrettävissä pannulle.

Taputtele lohijauhelihapihvit leivinpaperille, jolla ne on helppo siirtää pannulle paistumaan.


Kuumenna paistinpannulla rasva ja kumoa kukin pihvi pannulle paperein avulla ja poista paperi. Paista pihvejä kummaltakin puolelta muutama minuutti, kunnes ne saavat kauniin värin. Siirrä syrjään ja pidä lämpiminä.

Tartarkastike:
2 dl majoneesia
0,5 makea sipuli hienonnettuna
1 maustekurkku pieninä kuutioina (valuta enin neste pois)
2 rkl pieniä kapriksia
1 rkl hienonnettua tilliä
mustapippuria myllystä
2 tl sitruunamehua

Sekoita ainekset kastikkeeksi ja säilytä viileässä.

Mummon kurkut
1 iso kurkku ohuina viipaleina
2  rkl hienonnettua tilliä
1 tl hienoa merisuolaa
2 rkl väkiviinaetikkaa
2 rkl sokeria

Laita kurkkuviipaleet ja muut ainekset tiiviiseen kannelliseen astiaan ja ravista voimakkaasti hetken ajan. Tarjoile heti tai siirrä kylmään maustumaan.

Lohiburgerien valmistus:
Lämmitä hampurilaissämpylät esimerkiksi kuivalla pannulla tai uunissa.
Levitä alemmalle sämpylänpuolikkaalle tartarkastiketta. Laita päälle salaatinlehtiä, sitten tomaattiviipaleet ja sen päälle lohipihvi ja mummonkurkkuja. Laita toinen sämpylänpuolikas päälle. Tarjoile.

Lohijauheliha helpottaa kalan lisäämistä ruokavalioon.

You may also like

4 kommentia

Tiina 26/08/2021 - 13:39

Onpa herkullisen näköiset burgerit. Lohijauheliha kyllä vie lohen käyttömahdollisuudet aivan uudelle levelille. On kyllä erinomainen ja monikäyttöinen tuote.

Vastaa
kulinaari 26/08/2021 - 13:44

Älä muuta viserrä!

Vastaa
Marina 08/09/2021 - 20:51

Improvisoin, kun ei ollut tilliä ja korppujauhoa niin laitoin purjosipulia, ja keitettyä bulguria ja punaista linssiä. Upotin ennen paistamista tavallisiin jauhoihin ja sämpylöinä käytin ruisreissaria. Oli kyllä hyvää.

Vastaa
kulinaari 08/09/2021 - 20:55

Kuulostaa hyvältä! Lohijauheliha taipuu kyllä moneksi. Itsekin tulee sovellettua monesti siitä mitä kaapeissa sattuu olemaan.

Vastaa

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Discover more from KULINAARI

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading