Etusivu » Sesongin sydämellisin talvisuukkokakku

Sesongin sydämellisin talvisuukkokakku

Kirjoittaja: Kulinaari
Raikas talvisuukkokakku

Täksi jouluksi suunnittelin juustokakun, joka on jouluinen, mutta sopii oivallisesti myös muihin talven juhliin. Juhlava ja raikas talvisuukkokakku kätkee sisäänsä Brunbergin talvisuukkoja – kausimakua, jossa maistuvat raikas puolukka ja karpalo, suljettuna tuttuun tummasuklaakuoreen. Postaus on toteutettu tuoteyhteistyössä Brunbergin kanssa.

Brunberg talvisuukkoja ja talvisuukkokakku

Suukkokakku on syntymästään lähtien keväästä 2016 ollut blogin rakastetuimpia reseptejä. Yksi niitä hulluja päähänpistoja, jotka vaan piti testata. Ja menestyshän siitä tuli! Alkuperäisessä suklaisessa suukkokakussa on kaksi suukkomakua ja makukerrosta, josta jälkimmäinen oli vähän pakon sanelema päätös, koska kaikki ei mennyt leipoessa niinkuin Strömsössä. Alkuperäisen idean suklaajuustokakkumassa loppui kesken ja piti lennosta loihtia mansikkainen lisätäyte, kun mansikkaa onneksi oli varattuna runsaasti koristeluunkin. Kun olin kirjoittamassa suukkokakun postausta, huomasin sattumalta myös että Brunbergin suukkojen kehittäjä Börje Brunberg oli vastikään kuollut. Postauksesta ja suukkokakkureseptistä tulikin samalla kunnianosoitus herra Brunbergin perinnölle.

Sittemmin olen tehnyt suukkokakusta myös keväisen passio-vaniljasuukko sekä jouluisen tiramisu-version mokkasuukoilla.

Talvisuukkokakku

Talvisuukkokakku maistuu raikkaalta granaattiomenalta ja karpalolta ja pinnalla on vielä herkullinen granaattiomenakiille,  jota koristavat granaattiomenan siemenet. Karpalon tilalle täytteeseen voi napata myös puolukan. Granaattiomena pehmentää kotoisten karpalon ja puolukan hapokkuutta ja onhan se vielä myös sesongissa.

Talvisuukkokakku

Talvista tunnelmaa koristeluun saa esimerkiksi Dr Oetkerin koristerakeilla. Tuoreesta rosmariinista syntyvät kätevästi  havunoksien näköiset koristeet. Käytin tähän koristeluun myös muutan tähtianiksen, jotka voi halutessaan sipaista vaikka kulta- tai hopea tomulla.

Brunberg talvisuukot saatu tuotenäytteenä.

Talvisuukkokakku

You may also like

2 kommentia

Marja-Liisa P. 22/12/2022 - 07:00

Onpas iso ilo löytää tällainen sivusto! Oikein tekee mieli sanoa Vau! Hyvät ja osin vähän ns. erilaiset ohjeet tuovat kivaa haastetta tänne kotikeittiöönkin. Ja tarkat ohjeet kruunaavat omankin aherruksen hyvällä lopputuloksella. Kiitokset ja kaikkea hyvää 🙂

Vastaa
kulinaari 22/12/2022 - 09:46

Kiitos ihanasta palautteesta! ❤️ Oikein herkullista joulunaikaa ja kaikkea hyvää vuodelle 2023.

Vastaa

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d