Etusivu » Koftat karitsan jauhelihasta ja jogurttikastiketta

Koftat karitsan jauhelihasta ja jogurttikastiketta

Kirjoittaja: Kulinaari
Karitsa koftat ja raikas jogurttikastike

Pääsiäissunnuntain päivälliseksi valmistin Viltgårdenilta saamastani luonnonlaidun karitsan jauhelihasta pehmeän mausteiset koftat, jotka tarjoilin raikkaan jogurttikastikkeen, kaalisalaatin sekä pienien vehnätortillojen kera. Kaalisalaatiksi sopii vaikka Kulinaarin paras coleslaw tai sen kevyempi versio.

Karitsa koftat, raikas jogurttikastike ja kaalisalaattia

Koftien kanssa sopivat myös Baba Ganoush munakoisotahna ja sumakkisipulit.

Tortillaan käärittyä kaalisalaattia, karitsa kofta ja jogurttikastiketta

Koftat ovat jauhetusta lihasta valmistettuja pullia tai mureketta. Ne ovat tyypillisiä lähi-idän, Etelä-Aasian ja Balkanin alueen keittiössä. Koftat tehdään yleisimmin jauhetusta karitsan, lampaan tai naidanlihasta, johon sekoitetaan mausteita ja sipulia. Turkissa, Pakistanissa ja Iranissa koftat tehdään usimmiten lampaasta, kanasta tai naudasta. Kun taas Kreikassa ja Kyproksella käytetään nautaa, vasikkaa, porsasta tai näiden yhdistelmiä. Koftat tarjoillaan alueesta riippuen sellaisinaan tai kastikkeen kanssa.

Karitsa koftat

Koftasta löytyy myös kasvis-, kala- ja äyriäisvariaatioita maissa, joissa lihan syöminen on kiellettyä. Nimeltään ne ovat lauki kofta ja shahi aloo kofta. Varsinkin kala ja katkarapuversioita syödään Etelä-Intiassa, Pakistanin rannikolla ja paikoitellen Persianlahden rannikolla.

Koftat jogurttikastikkeella

Katso myös aiemmat reseptit Viltgårdenin luonnonlaidun karitsasta.
Saadut tuotteet: Luonnonlaidun karitsan jauheliha / Viltgården. Vehnätortillat / Santa Maria Finland

Karitsa koftat ja raikas jogurttikastike

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d