Etusivu » Raikas veriappelsiini juustokakkupiirakka

Raikas veriappelsiini juustokakkupiirakka

Kirjoittaja: Kulinaari
Veriappelsiini juustokakkupiirakka

Veriappelsiinin sesonki on varsin lyhyt, kestäen tammikuusta maaliskuuhun. Happaman makeista hedelmistä kannattaakin ottaa kaikki ilo irti. Itselläni alkoi taas vaihteeksi jauhopeukaloa kolottaa siinä määrin, että hain kaupasta pari pussia vesiappelsiineja ja tuloksena oli tämä raikas veriappelsiini juustokakkupiirakka.

Raikas veriappelsiini juustokakkupiirakka

Lue lisää veriappelsiinista.

Veriappelsiineja

Äläkä pelästy, jos resepti näyttää monimutkaiselta ja työläältä. Se ei ole sitä. Piirakan komponentteja on vain useampi ja olen kirjoittanut reseptin juuri siihen järjestykseen jossa se kannattaa valmistaa. Tosin piirakan osia voi valmistaa päivän pari etukäteen, kuten ohjeessakin on mainittu.

Veriappelsiini juustokakkupiirakka onnistuu myös vaikka osan näistä komponenteista jättää pois. Tämä oma versioni on kokeilu, joka sisältää kaikki yhdessä, koska huomasin, että alkuperäinen idea ei ihan kantanut niin kuin ajattelin.

Voit siis hyvin tehdä vain pohjan, siihen juustokakkutäytteen sekä veriappelsiini curdin ja paistaa. Jos haluat käyttää myös veriappelsiinihilloa, voit pursottaa sitä curdin päälle, jolloin se saattaa upota täytteen sekaan, mutta näyttää kivalta raitoina piirakan sisällä. Hillolla voi toki hyvin koristella myös paistetun piirakan pinnan.

Raikas veriappelsiini juustokakkupiirakka

Samoin karamellisoidut veriappelsiiniviipaleet ovat vapaavalintainen koriste piirakan pinnalle. Itse laitoin niitä, kun suunnittelemani kaunis hillomarmorointikuvio ei onnistunutkaan. Karamellisoitujen veriappelsiiniviipaleiden sivutuotteena syntyy muuten ihanan aromikas veriappelsiinisiirappi. Siivilöi siis keitinliemi talteen ja säilytä siirappi viileässä tiiviissä astiassa.

Tämä on siis hyvä esimerkki siitä, että aina voi muuttaa suunnitelmia, jos jokin ei leivonnassa menekään suunnitelmien mukaan.

Veriappelsiini juustokakkupiirakka

Katso myös:

Veriappelsiini granita
Veriappelsiini curd ja creme sekä viherpippurilla maustettua veriappelsiinia
Hedelmäistä salaattia ja babyribbsejä
Appelsiiniporkkanat
Gluteeniton mantelinen porkkana-appelsiinikakku
Porkkana-appelsiini-inkiväärikeitto

Sesonkiherkku veriappelsiini juustokakkupiirakka

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: