Etusivu » Veriappelsiinisiirappi juomiin, jälkiruokiin ja leivontaan

Veriappelsiinisiirappi juomiin, jälkiruokiin ja leivontaan

Kirjoittaja: Kulinaari
Veriappelsiinisiirappi

Tein taannoin satokauden veriappelsiineista raikkaan veriappelsiini juustokakkupiirakan ja tämä aromikas veriappelsiinisiirappi syntyi karamellisoitujen veriappelsiiniviipaleiden sivutuotteena.

veriappelsiinisiirappi

VERIAPPELSIINISIIRAPPI JA KARAMELLISOIDUT VERIAPPELSIINISIIVUT

10-12 kpl veriappelsiinisiivuja (4-5 mm)
5 dl vettä
5,5 dl sokeria

Pese veriaapelsiinit huolellisesti. Käytä mieluiten luomuhedelmiä.

Kuumenna vesi paistokasarissa kiehuvaksi ja lisää sokeri sekoitellen. Kun sokeri on sulanut, alenna lämpöä ja laita appelsiiniviipaleet kasariin yhteen kerrokseen. Anna kiehua yhteensä tunnin ajan, kääntäen siivut 15 minuutin välein. Kokeile viipaleiden kuoren pehmeys ja jos se tuntuu vielä sitkeiltä, keitä siivuja vielä lisää käännellen.

Laita pöydälle leivinpaperia ja sen päälle jäähdytysritilä. Nosta siivut ritilälle valumaan, jäähtymään ja kuivahtamaan hieman. Sen jälkeen voit käyttää niitä esimerkiksi jälkiruokien ja leivonnaisten koristeluun.

Siivilöi karamellisoinnissa syntynyt siirappi, kaada tiiviisti suljettavaan astiaan. Säilytä siirappi kylmässä. Siirappia voi käyttää sellaisenaan esimerkiksi jälkiruokakastikkeena tai juomasekoituksissa.

veriappelsiinisiirappi

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: