Etusivu » Keväthangilla

Keväthangilla

Kirjoittaja: Kulinaari
Keväthangilla Sveitsissä

Talviloma ja Sveitsi, en tiedä parempaa yhdistelmää. Varsinkin kun ottaa suoran Finnairin lennon, eikä tarvitse huolehtia siitä, että laukut jäävät jonnekin Saksan kentälle mukanaan kaikki ruokatuliaiset. Zurichissä on oli jo kevät pitkällä. Lämpöä päivällä 17 astetta ja mitä oivallisin keli nauttia Paradeplatzin Sprünglin terassilla cappuchino ja quiche, tietenkin prosecco lasin kera.

Viikonlopuksi suuntasimme Laaxiin hiihtämään. Aivan mielettömän upea paikka! Euroopan parhaita lasketteukeskuksia: 220 km rinteitä, joista pisin 17 km. Ja mikä parasta, paikka ei ollut mikään turistirysä. Kaikki olivat tulleet nimenomaan laskettelemaan.
Illaksi saimme pöydän kylän parhaasta Grandis-ravintolasta, jonka erikoisuus on Angus-häränlihapihvi. Itse ravintola on puitteltaan hieno ja siellä on varsin hulppea viinivalikoima, joita kaikkia voi ostaa myös mukaan.

Alkuruokana tarjoiltiin raclettea. Jälleen kerran keskustelimme siitä, että suomalaisilla Felixin kurkuilla ja hillosipuleilla olisi ehdottomasti markkinarako täällä. Ylenpalttisen neilikalta maistuvat maustekurkut eivät oikein jaksaneet innostaa. Alkuruoan kanssa tarjolltu riesling oli varsin mainiota.

Pääruoaksi tuli sitten sitä Angus-härkää. Rehellisesti sanottuna odotin annokselta hieman enemmän. Varsinkin kun hinta hipoi 60 frangia. Lautasella oli pyydetty medium miinus pihvi ja viisi kuusi paistettua perunaa. Lihassa perusmausteita nimeksikään. Onneksi itse lisäämällä sai edes jonkinlaiset suolat ja pippurit pintaan. Liha oli kuitenkin ihan hyvää. Tosin olisin kaivannut edes jotakin kastikkeen tapaista tuomaan happoa tms annokseen. Onneksi valitsemamme viini edes pelasti tilanteen. Ilta oli kuitenkin varsin onnistunut ja seuraavan päivänä suuntasimme taas rinteeseen. Ja mitäpä muutakaan siellä nautittiin kuin rommikaakaota ;-D

Zurichissä kotikokit pääsivät taas tosi toimiin. Täytyy myöntää, että omat ruoat hakkaavat monet ravintolaruoat mennen tullen. Maanatai-illan menu koostui blineistä ja jäniksenfileestä.

KANIFILEE, PAAHDETTUJA PUNAJUURIA, PERUNOITA SEKÄ HUHTASIENIMUHENNOSTA

2 kanin sisälettä per ruokailija
kirkastettua voita paistamiseen

Paista sisäfileet kuumalla pannulla nopeasti pinnaltaa kauniin ruskeiksi. Laita 200 asteiseen uuniin n. 5 minuutiksi.

Pese punajuuret ja perunat ja kypsennä uunuvuoassa 200 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Halkaise kypsät punajuuret ja tarjoile. Paista perunoihin kaunis paistopinta.

HUHTASIENIMUHENNOS
1 salottisipuli
voita

2 dl kermaa
suolaa
valkopippuria
sahramia

Huhtasienimuhennosta varten liota 2-3 dl kuitattuja sieniä. Hienonna liotetut sienet.

Kuullota hienonnettu salotti voissa kattilassa. Lisää sienet ja kypsennä hetki. Lisää kerma ja hauduta kunnes muhennos sakenee. Mausta suolalla pippurilla ja hivenellä sahramia.

 

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d