Etusivu » Broileri-avokadopita josta tulikin salaatti

Broileri-avokadopita josta tulikin salaatti

Kirjoittaja: Kulinaari
Broileri-avokadopita josta tulikin salaatti

Kaupan kypsä broileri on ainakin minulle usein arjen oikotie. Kun työpäivän jälkeen on niin rättipoikki ettei jaksaa kissaa sanoa, voi suunnata ensin palvelutiskin kautta ja napata joko kokonaisen broiskun tai kuten minä tänään, koipireisiä. Kokonaisesta linnusta tekee jo ihan mukavan kokoisia ruokia, joista riittää useammaksikin kerraksi. Esimerkiksi kanakastiketta, -salaattia, -keittoa tai -kiusausta. Bloggaajakolleegani Tinsku suosittelee kokeilemaan slaavilaista kanapataa.

Itse kun en arkisin tarvitse niin suuria määriä, otan useimmiten koipireisiä, joista saa juuri sopivan määrän lihaa yhdelle.

Kaupassa suunnittelin tekeväni helppoja broileri-avokadopitoja ja siihen tarvittavat ainekset löytyivätkin nopeasti. Laskin päässä vielä mukaan jääkaapin antimet ja ateria olisi perkaamista vaille likimain valmista. Pitäleipä valikoimasta valitsin kokeiluun gluteenittomat pitaleivät, jollaisia en ollutkaan vielä aiemmin maistanut.

Kotona laitoin kaikki ainekset valmiiksi pitojen kokoamista varten ja lämmitin leivät nopeasti mikrossa.  Kyseiset pitaleivät ovat sen verran kookkaita soikioita, että katsoin parhaaksi puolittaa ne ennen lämmitystä.

Täyttäessä leivät osoittautuivat kuitenkin kovin hauraiksi evätkä oikein olleet käsinsyötävää sorttia, joten päätin muuntaa annoksen salaatin muotoon. Vinkkinä voisin mainita, että kannattaa vaikka leikata gluteenittomat pitaleivät suupalakokoisiksi ruuduiksi, paahtaa ne rapeiksi ja lisätä salaatin joukkoon.
Mutta toimi se näinkin.

Toinen pienen talouden kätevä tuote ovat valmiit salaattisekoitukset. Tässä käytin sekoitusta joka sisältää lehtisalaattia, pinaattia, punajuurenlehtiä, rucolaa ja mizunaa.

 

BROILERI-AVOKADOPITA (SALAATTI) (2:lle)

4 kypsää broileri koipireittä perattuna
6-8 kirsikkatomaattia siivutettuna
100 g salaattisekoitusta huuhdeltuna ja hyvin valutettuna
2 avokadoa viipaleina
1-2 kevätsipulia viipaloituna
1,5 dl Aito Cheddar Chili -raastetta
2 pitaleipää (gluteeniton)

kastike:
1 dl majoneesia, vegemajoneesia tai turkkilaista jogurttia
1-2 rkl sinappikurkkusalaattia

Sekoita kastikeainekset keskenään. Leikkaa pitaleivät sivusta auki tai puolita ja lämmitä. Avaa lämmitetty leipä varovasti ja täytä.

Jos käytät paahdettuja leivänpalasia, kasaa salaattiainekset niiden kanssa kerroksittain lautaselle.

 

You may also like

2 kommentia

Nimetön 17/01/2018 - 06:34

Palvelutiskistä ostettu höyryävän kuuma broisku on usein tämänkin illan pelastus. Niin ja tosiaankin ne salaattipussit. Töihin tulee usein vietyä lounaaksi ihan samaa settiä.

Vastaa
Nimetön 17/01/2018 - 06:34

Palvelutiskistä ostettu höyryävän kuuma broisku on usein tämänkin illan pelastus. Niin ja tosiaankin ne salaattipussit. Töihin tulee usein vietyä lounaaksi ihan samaa settiä.

Vastaa

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: