Juhannustunnelmia 2015

Juhannukseksi suuntasimme taas mutsin lihapatojen ääreen Kuopion suuntaan. Aika kumma kyllä että, bussimatkat maksoivat edestakaisin 14 euroa. Itseasiassa otimme palatessa taksin Kampista kotiin Kallioon ja se maksoi saman verran.

Vettä tuli välillä oikein kunnolla.

Juhannuskeli oli aika vaihteleva, mutta ainakin päästiin soutelemaan aurinkoisempana hetkenä ja tervehtimään joutsenpariskuntaa ja niiden kuutta poikasta.

Vierailulla kokkailin itsekin sen verran, että kokeilin reseptejä Knorr Fond \”du Chef\” -blogihaastetta varten, jossa teemana on \”Suvun paras resepti\”. Työstössä oli siis kaksi haastereseptiä, joissa kummassakin tuli käyttää Fond \”du Chef\” -annosfondeja. Itse tein alku- ja pääruoan.

Testireseptiin löysin hulppean kokoisen luomubroilerin sekä hyvää kotimaista omenasiideriä. Kyseessä oli siis hitaasti uunissa kypsennetty broileri, jonka liemessä oli mm. runsaasti yrttejä, sipulia, siideriä, sieniä ja pari annosfondia. 

Alkuruoaksi valmistettu samettinen kanttarellikeitto onnistui upeasti.

Testaamani pääruoka ei päätynyt kisaan saakka, koska en ollut siihen täysin tyytyväinen. Siitä jäi kuitenkin kehityskelpoinen aihio jatkotyöstöä varten. Alkuruoka sen sijaan onnistui oikein mainiosti! Niistä sitten myöhemmin syksyllä, kun itse blogihaasteen reseptiäänestys alkaa!

Äiti paistoi yhtenä päivänä upeita tuoreita muikkuja. Niitä nautittiin mm. tekemäni coleslawn ja lohisalaatin kanssa.

2 Comments Lisää omasi

  1. Nimetön sanoo:

    Oi mitä herkkuja, ja ideoita omaan syömiseen, kiitos 🙂

  2. Nimetön sanoo:

    Oi mitä herkkuja, ja ideoita omaan syömiseen, kiitos 🙂

Vastaa