Etusivu » Romesco-pasta, myös gluteeniton

Romesco-pasta, myös gluteeniton

Kirjoittaja: Kulinaari
Romesco-pasta

Testasimme Philips XXL -airfryeriamme paprikoiden paahtamiseen ja kalttaamiseen ja sehän osoittautui oikein onnistuneeksi kokeiluksi. Videon voi katsoa Kulinaarin Instan Reelseistä. TikTokista tai YouTube-kanavalta. Ja koska paahdettuja paprikoita tuli testailun tuloksena jonkin verran, syntyi niistä mieheni käsissä yhden lempikastikkeemme inspiroimana romesco-pasta.

Romesco-pasta paahdetuista paprikoista

Kun kerran oltiin paahtamisen makuun päästy, paahdettiin airfryerilla myös valkosipuli (200 astetta, 30 min), paprikat ja punainen chili (200 astetta,15 min). Mantelilastut kannattaa paahtaa nopeasti kuivalla paistinpannulla. Paahdettujen tomaattien sijaan käytimme tässä luottotuotettamme Mutti Verdurine -kasvitahnaa, jossa on tomaattia ja kasviksia. Jos et halua paahtaa chiliä, voit hyvin käyttää myös haluamaasi chilimaustetta.

Paprikan kalttaamisessa suuri merkitys on ajalla, jonka kuumat, paahdetut paprikat ovat tiiviissä muovipussissa tai tiiviisti peitetyssä astiassa. 30-45 minuuttia on oman kokemuksen mukaan vähimmäisaika, jotta kuori lähtee helposti pois. Olen tehnyt aiemmin postauksen myös paprikoiden kalttaamisesta uunissa.

Pastan laadun voit valita oman makusi mukaan. Itse käytimme linguinea, joka on läpileikkaukseltaan ovaali nauhapasta. Gluteeniton pasta käy tähän myös mainiosti.

Romesco-kastiketta voi hyvin tehdä vaikka suuremman määrän kerralla ja pakastaa annoksina, jolloin paahtamiseen kuluva työ- ja energiamäärä pienenee. Kastiketta on sitten helppo ottaa sulamaan, sekoittaa joukkoon pasta ja romesco-pasta onkin hetkessä valmis! Päälle vain ripaus parmesaaniraastetta.

Romesco-pasta vie kielen mennessään

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: