Etusivu » Superherkullinen gorgonzola focaccia saksanpähkinöillä

Superherkullinen gorgonzola focaccia saksanpähkinöillä

Kirjoittaja: Kulinaari
Gorgonzola focaccia

Viisuviikonlopun ruokalista oli tietysti hyvin italialainen. Päivällä kokeilussa oli ensimmäistä kertaa gorgonzola focaccia, jossa oli myös rouhittua saksanpähkinää.

focaccia gorgonzolalla ja saksanpähkinöillä

Focaccia reseptit sisältävät aina runsaasti oliiviöljyä, joten sen laatuun kannattaa kiinnittää huomiota. Oliiviöljy tuo mehevyyttä sekä rapeuttaa pinnan herkulliseksi. Tässä reseptissä juuston hera tekee myös pohjan erityisen rapeaksi.
Kokeile saksanpähkinän tilalla myös pinjansiemeniä.

focaccia gorgonzolalla ja saksanpähkinöillä

Illallisen alkuruokana italialaisklassikko vitello tonnato ja pääruokana fileepihvi sekä italialaista parsaa pikahollandaisekastikkeen kera. Sekä vitello tonnaton että focaccian vehnäjauhot sain Hakaniemen hallin Roinisilta, joka on heittämällä Helsingin paras italialaisten herkkujen ja raaka-aineiden herkkukauppa.

Italialaista 00-vehnäjauhoa

Olen toki leiponut focacciaa ennenkin, mutta tästä gorgonzolalla maustettu versio vei kyllä voiton kuohkeudellaan, pinnan rapeudella sekä tietysti homejuuston ja saksanpähkinän makuparilla. Gorgonzola focaccia oli aivan täydellinen illan Torinon viisufinaalin herkkujen joukkoon.

Gorgonzola focaccia saksanpähkinöillä

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d