Etusivu » Laskiaispulla-mutakakku, myös gluteenittomana

Laskiaispulla-mutakakku, myös gluteenittomana

Kirjoittaja: Kulinaari
Laskiaispulla mutakakun muodossa

Lupailin taannoin tänä vuonna hieman erilaisia laskiaisleivonnaisia, joista ensimmäinen oli kuohkea ja suklainen nyhtöpulla. Laskiaispulla-mutakakku eli semmelkladdkaka on länsinaapurissamme Ruotsissa suosittu leivonnainen. Ruotsalaiset ovat muutenkin mutakakkujen mestareita, joten tämä kardemummainen ihanuus sopii hyvin joukon jatkoksi!  Meillä laskiaispulla on sesonkileivonnainen, mutta Ruotsissa semlaa on myynnissä ympäri vuoden.

Laskiaispulla-mutakakku

Mehän olemme nimenomaan mantelimassalla täytetyn laskiaispullan ystäviä ja siinä suhteessa tämä herkku täyttää kriteerit täydellisesti. Laskiaispulla-mutakakku saa mehevyytensä joukkoon raastetusta mantelimassasta. Ajattelin että mantelimassan raastaminen olisi vaikeaa ja että se pitäisi pakastaa kovaksi tms, mutta se onnistuu helposti huoneenlämpöisenä raastimen karkealla osalla. Tosin raasta se suoraan kattilaan voisulan joukkoon, niin se ei mene uudestaan klimpiksi.

Kokeile myös herkullisia Da-Capo -mutakakkua ja Kismet-mutakakkua sekä laskiaismantelikierteitä.

Laskiaispulla-mutakakku

Laskiaispulla-mutakakku piti tehdä pari kertaa, koska ensimmäisellä kerralla kakku meni tosi kypsäksi ja tähän toiseen versioon pudontin hieman uuninlämpöä. Samalla tuli todettua se, että uuneissä on todellakin eroja. Ensimmäisen tein omassa Kallion keittiössäni, jossa on vuoden vanha uuni ja toisen ukkoni keittiössä, jossa uuni on vanhempi. Aivan erilaiset paistotulokset. Kannattaa siis aina tarkkailla sitä kypsennystä, eikä lähteä hommailemaan muuta. Mainittakoon, että laskiaispulla-mutakakku on yhtälailla herkullista vaikka pääsisi täysin kypsäksikin.

Laskiaispulla-mutakakku

Laskiaispulla-mutakakku

Tässä myös yksi alkuperäisistä ruotsalaisista resepteistä.

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: