Etusivu » Da-Capo mutakakku vie kielen ja valloittaa sydämet

Da-Capo mutakakku vie kielen ja valloittaa sydämet

Kirjoittaja: Kulinaari
Superherkullinen Da Capo mutakakku

Tämän vuoden isänpäivän kunniaksi syntyi Da-Capo mutakakku, koska kyseinen suklaapatukka on aina ollut yksi suosikkejani.

Jo yli 100-vuotias, vuonna 1916 syntynyt Da-Capo on Fazerin vanhin suklaapatukka, joskin se oli alunperin paperikääreellinen konvehti. Patukkamuodon se sai vuonna 1949. Konvehti poistui markkinoilta , mutta palasi hetkeksi 50-luvulla. Nyt Da-Capo -konvehteja saa taas jouluisin ja Travel-valikoimassa.

Da Capo mutakakku isälle

Da Capo – uudelleen alusta

Da-Capo syntyi tarpeesta hyödyntää Fazerin liköörikonvehtien virheelliset yksilöt. Raaka-aineet, kuten sokeri ja kaakao olivat jo tuolloin hyvin kalliita, joten kaikki mahdollinen haluttiin hyödyntää. Liköörikonvehdit sulatettiin ja seokseen lisättiin hieman rommia maun tasoittamiseksi. Valetut makeiset laseerattiin vielä tummalla suklaalla ja klassikko oli valmis. Fazer Da-Capo oli siis Suomen ensimmäinen hävikkimakeinen!

Vastaavanlaisia ns. “jätetuotteita” on ollut markkinoilla muitakin. Oma ikäpolveni muistaa ainakin varmasti Hellaksen Lola-suklaapatukan, joka valmistettiin virheellisistä Ruusu-suklaalevyistä. Nykyään makeisvalmistajat ovat jo osanneet kaupallistaa virhetuotteita suoraan makeissekoituksiksi.

Aromikas Da-Capo mutakakku kätkee sisälleen ihanan tahmean sydämen. Itse lisäsin taikinaan hieman punssia, koska rommia ei löytynyt. Toimii ihan yhtä hyvin. Alkoholin lisääminen ei ole pakollista. Jos haluat korostaa Da-Capon makua, käytä esimerkiksi rommiaromia.

Kokeile myös Kismet mutakakkua, lakrisikahvikakkua, Finlandia-marmeladi torttuja sekä aitoa Suukkokakkua!
Näin joulun alla kannattaa kokeilla myös Tiskun koukuttavaa Piparisnickersiä!

Superherkullinen Da Capo mutakakku

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: