Etusivu » Sitruuna-kurkuma risotto, paistettua lohta sekä viinivinkki

Sitruuna-kurkuma risotto, paistettua lohta sekä viinivinkki

Kirjoittaja: Kulinaari
Sitruuna-kurkuma risottoa ja lohta

Tämän lauantai-illan kokonaisuuden syntyyn vaikutti edellisen illan dramaattinen poskihampaan halkeaminen. Risotto oli alunperinkin suunnitteilla lauantain alkuruoaksi, mutta mieheni jouduttua tapaturman johdosta hampaanpoistoleikkaukseen, meni illan menukin uusiksi.

Päädyimme yhteen annokseen, jossa yhdistyvät herkullinen risotto sekä mehevä lohi. Koska päivä oli muutenkin tarpeeksi tapahtumarikas, oli ruoan kanssa otettava vähän rennommin – kuitenkaan mausta tinkimättä.

Sitruuna-kurkuma risottoa ja lohta

Risotto on yksi niitä ruokia, jotka olen oppinut valmistamaan vaikka silmät kiinni. Kunhan on vain hyvät perusraaka-aineet, niin makuvariaatioita voi tehdä miltei loputtomasti. Ensimmäiset risottoni eivät olleet kovin kummoisia, mutta kun opin oikean tekniikan ja koostumuksen, ovat risotot onnistuneet joka kerta. Mieheni mukaan tämä sitruunalla ja kurkumalla maustettu risotto oli yksi parhaita koskaan valmistamiani. Katso myös muut risottoreseptini.
Parasta risottoriisiä muuten saa Helsingissä Hakaniemen hallin Roinisilta. Tampereella kannattaa risottoriisi asioissa suunnata Culinaria keittiöelämää -liikkeeseen.

Risotto ja lohi saivat seurakseen saksalaisen huippuvalkoviinin

Corvers-Kauter R3 Rheingau Riesling Reserve Organic 2020

Risoton ja paistetun lohen seuraksi valikoitui upea saksalainen laatu valkoviini Corvers-Kauter R3 Riesling Rheingau Reserve Organic 2020. Viini on tehty yksinoikeudella vain Suomen markkinoille. Viinilehti antoi tälle huippuluokan valkoviinille neljä tähteä ja se on hintaluokassaan todellinen löytö!

Corvers-Kauter R3 Riesling Rheingau Reserve Organic 2020,
luomu ja vegaaninen

Saksa, Rheingau
Rypäle: Riesling
Alkoholi: 12,5 %
Sokeri: 7,0 g
Hapot: 7,1 g
Tarjoilulämpötila: 9-12 °C
Alkon hinta: 14,89 €, vakiovalikoima

Vivahteikas ja ryhdikäs viini on kuiva ja erittäin hapokas. Maussa löytyy intensiivistä kypsää hedelmäisyyttä, ananasta, persikkaa ja viheromenaa sekä hunajaisuutta yhdistettynä mineraalisuuteen. Kukkea tuoksu toistaa maun aromeja. Pitkä ananakseen ja kypsään persikkaan vivahtava jälkimaku.

Ruokasuosituksina erilaiset kalaruoat, äyriäiset, simpukat ja osterit sekä sushi.

Viini saatu tuotenäytteenä Viinilinnalta.

Lohta ja sitruuna-kurkuma risottoa

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d