Etusivu » Gin-pikkelöity lohi tuo raikasta vaihtelua juhlapöytään

Gin-pikkelöity lohi tuo raikasta vaihtelua juhlapöytään

Kirjoittaja: Kulinaari
Gin pikkelöity lohi

Kala eri muodoissaan kuuluu suomalaisiin juhlapöytiin. Oli kyseessä sitten juhannuksen tai joulun noutopöytä, silliä löytyy ainakin yhtä sorttia. Mutta kaikille ei silli maistu ja silloin voi esimerkiksi lohesta valmistaa vastaavantyyppisen herkun pohjana gin ja mausteet.

Gin pikkelöity lohi

Koska olen laadukkaan ginin suuri ystävä, valitsin sen makumaailman pohjaksi ja sitä tukemaan katajanmarjaa, maustepippuria, fenkolia, kaffirlimettiä ja hivenen sitruunaa. Raikas makuyhdistelmä joka toimii niin kesällä kuin talvellakin. Käytin tässä suomalaista Kyrö Napue Giniä, jossa on kunnolla ginille ominaista aromikkuutta. Loheksi kannattaa tietysti valita laadukas kotimainen kala, kuten Benella.

Gin pikkelöity lohi

Lohi suolataan ensin kevyesti parin tunnin ajan ja saa sitten seurakseen kylmän pikkelöintiliemen. Kylmä siksi, että kuuma liemi alkaisi kypsentää herkkää lohta välittömästi, ja sitä tässä ei haluta.

Gin-pikkelöity lohi nautitaan tuttuun tapaa esimerkiksi keitetyn peruna tai saaristolaisleivän kera.

Katso myös nämä helpot ideat joulun kalapöytään, ginigraavattu siika, puolukkagraavattu luomulohi, savulohimoussekakku sekä Kulinaarin Samurai-graavilohi.

Gin pikkelöity lohi

 

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: