Etusivu » Kulinaarin Samurai-graavilohi

Kulinaarin Samurai-graavilohi

Kirjoittaja: Kulinaari
Kulinaarin Samurai-graavilohi

Tänä jouluna päätin tehdä jotain ihan muuta kuin niitä perinteisiä jouluruokia. Tai itseasiassa käytin kyllä monia perinteisiä raaka-aineita, mutta toteutus oli modernimpi.

Yhdeksi alkuruoaksi suunnittelin tämän sushista vaikutteita saaneen graavilohen. Wasabi saattaa tuntua alkuun hyökkäävältä tässä yhteydessä, mutta Samurai-graavin maku on todella hienostunut ja pehmeä. Mikään mausteista ei järää laadukkaan lohen makua, vaan maut ovat mukavan pyöreitä ja tasapainossa.

Graavaus kannataa aloittaa pari päivää ennen h-hetkeä.

KULINAARIN SAMURAI-GRAAVILOHI
500-600 g ruodotonta lohifilettä
2-3 rkl karkeaa merisuolaa
1,5-2 rkl sokeria
3 rkl inkivääriä raastettuna (tai valmista tahnaa)
1 rkl wasabia
2 oksaa tilliä
1 nori-arkki

leivin- tai voipaperia
foliota
tuorekelmua

 

 

 

Huuhtele lohi ja kuivaa talouspaperilla. Sekoita keskenään suola ja sokeri ja levitä seos kalan pinnalle. Sekoita inkivääritahna ja wasabi ja levitä seos lohelle. Lopuksi laita pinnalle tillinoksat ja kääri lohifile tiukasti voipaperiin ja sitten filoiin ja lopuksi tuorekelmuun. Laita paketin päälle kevyt paino ja graavaa ainakin 2 päivää jääkaapissa.

 

Pari tuntia ennen tarjoilua puhdita lohen pinta mausteista talouspaperilla. Ei haittaa vaikka et saisi kaikkea tahnaa pois. Kostuta pintaa hieman kylmällä vedellä ja laita kokonainen nori-arkki fileen pinnalle. Painele nori varovasti kalan pintaan ja kostuta noria vielä hieman ennen kuin käärit kalan uudelleen folioon. Laita tunniksi kylmään tekeytymään.

 

Leikkaa valmiista fileestä terävällä veitsellä puolen sentin paksuisia siivuja ja tarjoile vaikkapa wasabilla maustetun ranskankerman tai raikkaan selleri-omenasalaatin kera.

 

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d