Etusivu » Minisuolaista, eli vuohenjuusto-tomaatti minitortut

Minisuolaista, eli vuohenjuusto-tomaatti minitortut

Kirjoittaja: Kulinaari
vuohenjuusto-tomaatti minitortut

Jouluillalliselle tein versioinnin aiemmista minitähtitortuista. Suolaisiin täytteisiin on mahdollisuuksia vaikka millä mitalla, mutta päädyin tällä kerralla vuohenjuustosta, aurinkokuivatusta tomaatista tehtyyn tahnaan. Yksinkertaisimmallaan täytteeksi käy minitomaattisiivu ja ripaus juustoraastetta. Ystäväni täytti nämä juuri siten.
Pikkusuolaiset tuppaavat häviämään noutopöydästä alta aikayksikön ja monesti niiden napsimisesta tulee myös huono omatunto. Nämä minisuolaiset ovat siitä kivoja, että ne on niin pieniä, että niitä voi hyvällä omatunnolla ottaa vaikka kaksi.

Minisuolaisten kera aattoillan alkupaloina Samurai-graavilohta selleri-omanasalaatilla sekä
rakkaan ystävän leipomaa mallasleipää ja muikunmätiä. Ja tietysti sampnjaa.

Näistä saa pienellä vaivalla tarjottavaa vaikka uuden vuoden vieraille ja makuja voi varioida kullekin sopivaksi.

VUOHENJUUSTO-TOMAATTI MINITORTUT (16 kpl)
2 levyä Myllyn Paras voitaikinaa
100 g pehmeää vuohenjuustoa
0,5 dl aurinkokuivattua tomaattia hyvin hienonnettuna
mustapippuria myllystä
1,5 rkl munanvalkuaista

Ota voitaikinalevyt sulamaan. Leikkaa ne terävällä veitsellä vielä kun ne ovat kohmeisia eli noin viiden minuutin jälkeen. Älä käytä taikinapyörää, koska silloin litistät taikinakerrokset ja tortut eivät nouse lehteviksi. Tee taitoksen heti tämän jälkeen ja paina tortun keskustaan esim. peukalolla painauma täytteelle. Voit myös tehdä yksinkrtaisempia neliönmallisia torttuja.

 

 

Pehmennä vuohenjuusto kulhossa ja lisää erittäin hyvin hienonnettu aurinkokuivattu tomaatti sekä valkuainen. Mausta pippurilla. Sekoita tasaiseksi tahnaksi ja siirrä pursotinpussiin ja leikkaa pussin kärki auki niin, että saat voin sentin läpimittaisen pursotusaukon.
Kuten kuvasta näkyy, käytin itse tähtityllaa ja sillä ei tule kovin kaunista lopputulosta. Siksi simpeli pyöreä pursotuspää on parempi.

Pursota täytettä tortun keskelle peukalonpään kokoinen pallo. Paista torttuja uunin keskitasolla n. 15 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet kauniin kullanruskean värin. Ota uunista ja anna hieman jäähtyä. Tortut ovat parhaimmillaan lämpiminä.

 

 

 

You may also like

2 kommentia

Nimetön 09/12/2018 - 08:22

Kiitos ohjeesta. Tykästyin!Täytettä jäi reilusti yli. Onko vinkki mitä muuta siitä voisi tehdä?-Satu

Vastaa
Nimetön 09/12/2018 - 08:22

Kiitos ohjeesta. Tykästyin!Täytettä jäi reilusti yli. Onko vinkki mitä muuta siitä voisi tehdä?-Satu

Vastaa

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d