Etusivu » Tarte Tatin on ranskalainen klassikko

Tarte Tatin on ranskalainen klassikko

Kirjoittaja: Kulinaari
Tarte Tatin on ranskalainen klassikko

Prisca Leclercin ajaton klassikkokeittokirja Tarte Tatin – Suuri ranskalainen keittokirja teki viime vuoden lopulla paluun uudelleen taitettuna versiona. Kirja tarjoilee kulinarismin kotimaasta yli sata ohjetta helpoista arkisuosikeista aina sydämellisiin juhlaherkkuihin.

Tarte Tatin – Suuri ranskalainen keittokirja

Lehtevät croissantit, täyteläinen quiche lorraine, unelmankevyet suklaamarengit, Provencelta maistuva ratatouille, fenkoli kalakeitto ja herkullinen kanapata vievät unohtumattomalle makumatkalle sanoin ja houkuttelevin ruokakuvin.

Tarte Tatin on ranskalainen klassikko

Prisca Leclerc on kokki, ruokatuottaja ja -toimittaja, joka esikoiskirjassaan kokosi yhteen lapsuutensa ruokamuistot. Ranskalaisille ruoanlaitto on suurta nautintoa, joka huipentuu rakkaudella valmisteltuun ateriaan – tietenkin hyvässä seurassa!

Tarte Tatin – Suuri ranskalainen keittokirja vie makumatkalle

Valmistin kirjasta nimikkoreseptin, rustiikin ranskalaisen Tarte Tatin -piiraan, joka valmistetaan uuninkestävässä paistinpannussa karamellisoiduista hapahkoista omenoista ja piiraspohjasta keikausmetodilla. Toki Tarte Tatinin voi tehdä myös karamellisoimalla omenat pannulla ja siirtämällä ne sen jälkeen matalareunaiseen voideltun vuokaan.

Tarte Tatinin voi valmistaa myös muista hedelmistä ja myös vaikka tomaatista. Siihenkin löytyy kirjasta herkullinen resepti.

Tarte Tatin

Ranskalaisklassikko Tarte Tatin syntyi vahingossa, kuten monilla resepteillä on ollut tapana. Keski-Ranskassa Solognessa 1880-luvulla siskokset Caroline ja Stéphanie Tatin emännöivät ravintolaansa. Eräänä päivänä kun tarkoituksena oli tehdä tavalliseen tapaan omenapiirakkaa, karamellisoitumassa olleet omenat unohtuivatkin pannulle ja pääsivät hieman kärähtämään. Kokkaamisesta pääosin vastannut Stéphanie halusi kuitenkin hyödyntää omenat, asetti niiden päälle taikinakannen suojaksi paiston ajaksi. Loppu onkin historiaa! Tosin Tatinin siskosten luomus ei ollut ensimmäinen keikaustorttu, sillä jo 1840-luvulta löytyy maininta vastaavantyyppisestä käännetystä kuorrutetusta omenatortusta.

Tarte Tatin ja vaniljajäätelöä


Kirja saatu arvostelukappaleena Cosy Publishingilta.

 

Tarte Tatin on ranskalainen klasikko

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: