Etusivu » Olivier-salaatti on venäläinen klassikko

Olivier-salaatti on venäläinen klassikko

Kirjoittaja: Kulinaari
Olivier-salaatti

Olivier-salaatti on venäläinen klassikkosalaatti, joka on suosittu niin Venäjällä, entisissä neuvostovaltioissa kuin lukuisina versioina muuallakin maailmalla. Alunperin Olivier-salaatti kehitettiin 1860-luvulla moskovalaisessa Hermitage-ravintolassa työskennelleen belgialaisen keittiömestarin Lucien Olivierin toimesta. Salaatista tuli hyvin suosittu ja siitä tuli nopeasti  huippuravintolan nimikkoannos. Tarkka alkuperäinen Olivier-salaatin resepti on jäänyt salaisuudeksi, joskin siitä on ollut jo tuolloin sesongeittain vaihtuvia versioita.

Olivier-salaatti

Reseptistä on maailmalla lukemattomia muunnoksia, mutta yleisimmin nykyaikainen Olivier-salaatti sisältää keitettyä kuutioitua perunaa ja porkkanaa, tillimaustettua kurkkua, herneitä, selleriä, sipulia, tilliä, kuutioitua kypsää broileria, kinkkua tai rapuja sekä majoneesipohjaista kastiketta, joka on maustettu mm. sinapilla. Esimerkiksi Puolassa salaatissa on tillin tilalla persiljaa.

Monissa maissa Salad Olivier kuuluu joulunajan ja vuoden vaihteen juhlapöydän herkkuihin, mutta se sopii lisukkeeksi sekä ruokaisaksi salaatiksi noutopöytään ympäri vuoden.

Salaatista saa helposti kasvisversion jättämällä lihan pois tai korvaamalla sen esimerkiksi savustetulla tofulla tai seitanilla.

Katso myös nämä ruokaisat salaatit:
Isännän salaatti ja Piknik kanasalaatti 
Kimmon kanasalaatti
Välimerellinen sitruunainen broileri-pastasalaatti

Olivier-salaatti

Lähde: Wikipedia

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: