Etusivu » Mehevä tomaatti-avokadomunakas

Mehevä tomaatti-avokadomunakas

Kirjoittaja: Kulinaari
tomaatti-avokadomunakas

Edellisen illan hampurilaistäytteiden tähteet innoittivat unenpöpperöisen kokin kokeilemaan hieman ruokaisampaa munakasta. Lopputuloksen oli upean mehevä ja jopa raikas aamun avaus.

Tomaatti-avokadomunakas (2:lle)
3 kanamunaa
1 dl tomaattia kuutioina
1 dl avokadoa kuutioina
timjamia
suolaa
mustapippuria
sumakkia

Riko munat kalhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Mausta munamassa suolalla ja pippurilla. Sekoita varovasti joukkoon kuutioitu tomaatti ja avokado sekä hieman tuoretta timjamia.

Kuumenna paistinpannulla nokare voita ja kaada munakasmassa pannulle. Laske lämpötila keskilämmölle. Anna munakkaan hyytyä sekoittamatta, kunnes pinta on lähes hyytynyt ja alapuoli saanut kauniin ruskean pinnan. Mausta hyytynyt pinta sumakki-mausteella.

Voit ottaa pannun liedeltä ja kääntää munakkaan, antaen toisenkin puolen saada hieman väriä. Tai voit antaa pinnan vain hyytyä hieman enemään ja tarjoilla munakkaan kääntämättä. Tarjoile munakas pinnalle ripotellun tuoreen timjamin kera.

Kylkeen vielä kupillinen hyvää lattea, niin viikonlopun paras aamiainen on valmis. Itselläni oli munakkaan kaverina myös pari siivua hyvää Wotkinsin aamiasipekonia.

Tämä on myös oivallinen vaihtoehto lounasruoaksi.

Kokeile myös maukasta luomuperunalastumunakasta.

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Discover more from KULINAARI

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading