Etusivu » Mehevä pestofocaccia

Mehevä pestofocaccia

Kirjoittaja: Kulinaari
Mehevä pestofocaccia

Pestofocaccia resepti syntyi keväällä, kun minut pyydettiin Hakaniemen kauppahallin Roinisille maistattamaan heidän tuotteistaan valmistamiani erilaisia focaccioita.

pestocoaccia

Pestofocaccia oli aika itsestäänselvä vaihtoehto, koska Roiniset myy maailman parhaaksikin kehuttua ligurialaista La Favorita Fish -pesto alla Genovesea, jota on hehkuttanut Henkka Alénkin. Samasta pestosta valmistin myös herkulliset pestoperunat.

pestofocacciaa

Olen yleensä napannut hallista sen pienemmän pestopurkin, joka lienee 180 g. Nyt kauppias sanoi että ota kerrankin tuo isompi 500 g purkki. Se menee heilläkin hujauksessa. Ensin vähän emmin, että mahtaako moinen määrä kulua, mutta iso purkki lähti sitten mukaan. Ja kyseinen 500 g purkki oli tyhjä kahdessa päivässä!

Ei La Favorita Fish -pesto alla Genovesea turhaan ole ylistetty. Heittämällä parasta valmispestoa maan päällä. Huippukokinkin mielestä ei maksa vaivaa alkaa enää itse tekemään.

La Favorita Fish Pesto alla Genovese ja Ferrari 00-jauhoja

Pesto on focaccian leivonnassa siitäkin kätevä, että peston öljy korvaa osan reseptin oliiviöljystä. Tosin itse lotraan focaa leipoessa öljyn kanssa aina niin paljon, etten tiedä paljonko sitten öljyä pitäisi vähentää. Focacciassahan ei voi olla koskaan liikaa oliiviöljyä! Ja kuten olen varmaan sata kertaa maininnut, erityisesti focaccia- ja pitsaresepteissä italialaiset 00-jauhot ovat ne ainoat oikeat.

Tuloksena oli jälleen kerran huikean mehevä ja kuohkea focaccia, joka katosi vuoasta alta aikayksikön. Pestofocaccia oli myös maistatuksen ehdoton hitti. Se sopii upeasti noutopöytään tai vaikka piknikille mukaan pikkusuolaiseksi.

Kokeile myös maailman paras focaccia, Nduja-focaccia, raparperi-sipulifocaccia, Gorgonzola-focaccia saksanpähkinöillä sekä parsa-focaccia.

pestocoacciaPesto ja 00-jauhot saatu Roinisilta tuotenäytteenä.

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: