Etusivu » Helpompi ja herkullisempi arki Apetit-vegeuutuuksilla

Helpompi ja herkullisempi arki Apetit-vegeuutuuksilla

Kirjoittaja: Kulinaari
Härkis-Hottikset
Olen mukana hauskassa vegereseptihaasteessa joka toteutetaan yhteistyössä Apetitin kanssa. Haasteessa tutustumme Apetitin uusiin herneproteiinia sisältäviin kasvisjauhistuotteisiin ja kehitämme yhdelle niistä herkullisen reseptikokonaisuuden.

Sopivaan tunnelmaan pääsin helposti tammikuun lopussa Helsingin Suvilahdessa järjestetyillä Vegemessuilla, joilla myös Apetit esitteli kasvisjauhis-uutuuksiaan. Tuoteperheeseen kuuluvat kasvisjauhispihvi, -pihvi Crispy Chick sekä -pyörykät josta itse lähdin reseptiä kehittämään. 

 

Tutustu postauksen lopussa olevan linkin kautta myös muihin ruokablogaajien haasteresepteihin ja äänestä suosikkiasi.
 
Vegemessuilla oli maistelussa maukasta kasvisjauhispihviä.

Vegemessut olivat pelkästään jonosta ja väenpaljoudesta päätellen todella tervetulleet. Ja kun katsoo ruokatrendien viimeaikasta kehitystä, niin ei ihme. Outona pidetystä vegaaniudesta on pikkuhiljaa tullut yhä useamman kuluttajan valintakriteeri ja ruoan eettisyyteen sekä alkuperään kiinnitetään entistä enemmän huomiota.

 

 

Kasvanut kysyntä on myös johtanut siihen, että vegaanisten tuotteiden valikoima on kasvanut valtavasti ja myös maku ja käyttöominaisuudet ovat parantuneet jatkuvasti. Olen itsekin maistanut useitakin vegaanisia tuotteita muutaman viime vuoden aikana ja täytyy sanoa että parempaan päin on menty jatkuvasti. Itse en edes miellä niitä enää pelkästään joinakin lihan korvikkeina, vaan raaka-aineena muiden rinnalla. Runsaati proteiinia sisältävinä Apetit-uutuudet ovat kätevä tapa lisätä kasvisten määrää ruokavaliossa.

Moni pitää kasvisruoan valmistamisen hankalana varsinkin kiireisessä arjessa. Olisi niin paljon helpompi ottaa se kanapaketti, jauhelihaa tai jopa joku einesrasia. Saisi nopeasti vatsan täyteen.
Apetit kasvisjauhistuotteet toimivat aivan samalla tavalla kuin vastaavat lihapohjaiset tuotteet. Niistä voi valmistaa monipuolisesti terveellisiä ja maistuvia aterioita ja naposteltaviakin nopeasti.
Tuotteet ovat gluteenittomia, soijattomia, laktoosittomia ja mikä parasta valmistettu Suomessa!

 

THAI KASVISJAUHISPYÖRYKKÄCURRY (4:lle)

1 pss (240 g) Apetit kasvisjauhispyöryköitä
1 rkl kasviöljyä
1,5 rkl punaista thai currytahnaa (tai oman maun mukaan)
500 ml kookosmaitoa (luomu)
(1,5 dl vettä)
400 g Apetit Tuorekset Thai Wok -tuorevihannessekoitusta
1 punainen chili viipaloituna
hieman suolaa
mustapippuria myllystä
1 limen mehu
10 lehteä tuoretta basilikaa tai thai-basilikaa

Kuumenna paistokasarissa öljy ja paista Apetit-kasvisjauhispyöryköitä sen verran että ne lämpenevät ja pinta paistuu rapeaksi. Siirrä pyörykät syrjään odottamaan.

Lisää pannulle currytahna ja sekoittele minuutin verran keskilämmöllä kunnes tahna lämpenee ja alkaa tuoksua.

Lisää kookosmaito ja halutessasi hieman vettä. Kiehauta ja laske lämpö miedolle. Lisää kasvikset, chili, Apetit-kasvisjauhispyörykät ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna hautua n. 5 minuuttia.

Sekoita joukkoon limemehu sekä revityt basilikanlehdet.

Tarjoile vaikkapa kesäkurpitsapastan, basmatiriisin tai nuudelien kera ja koristele limelohkoilla, chiliviipaleilla ja tuoreilla basilikanlehdillä.

 

KESÄKURPITSAPASTA

2-3 suurta kesäkurpitsaa
hiven suolaa

Pese ja leikkaa kesäkurpitsat pituussuunnassa noin sentin viipaleiksi. Suikaloi viipaleet esimerkiksi juustohöylällä. Mausta suikaleet kevyesti suolalla.

Höyrytä suikaleet lämpimiksi noin minuutin ajan.

Reseptissä on käytetty Apetitin Tuorekset Thai Wok -tuorevihannessekoitusta joka sisältää suikaloituna keltaista paprikaa, porkkanaa, punasipulia, paksoita ja sokeriherneitä. Voit myös käyttää vastaavan määrän omavalintaisia kasviksia.

 

 
Äänestä suosikkireseptiäsi 22.2.2017 saakka ja voit voittaa 100 euron ravintolalahjakortin. 
Arvonnan järjestää Apetit Ruoka Oy ja palkintoja arvotaan yhteensä 5 kpl.
YHTEISTYÖSSÄ APETIT

You may also like

2 kommentia

Nimetön 09/02/2017 - 06:14

Näyttääpä herkulta!

Vastaa
Nimetön 09/02/2017 - 06:14

Näyttääpä herkulta!

Vastaa

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Discover more from KULINAARI

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading