Etusivu » Inkiväärihaukikeitto

Inkiväärihaukikeitto

Kirjoittaja: Kulinaari
inkivaarihaukikeitto
Kalankäsittely ei ole koskaan ollut mun bravuureja. Yleensä ostan kaikki valmiiksi fileinä ja ruodottomina. Laiskuutta se on – tuunustan.
Kalakeittoa kuitenkin teki mieli ja kaverini Petri aka Perjantaikokki on laatinut juurikin sellaisen haukikeiton reseptin, jota teki mieli. Samaisesta blogauksesta paljatuu myös hauska totuus hauen arvostuksesta ruokakalana. Meillä lähinnä roskakalaksi noteerattu hauki on suurta ja hintavaa herkkua mm. Ranskassa.
Tämän oman hauen kanssa nyt kuitenkin haastoin itseni kalankäsittelyn suhteen ja poistin itse hauen ruodot oheisen esimerkin avustamana. Ja jopa onnistuin kertaheitolla hienosti!
Sen verran muokkasin reseptiä itse, että lisäsin keittovaiheessa pari tuoretta laakerinlehteä. Itse olen olen siirtynyt kokonaan tuoreen laakerin käyttäjäksi, koska se antaa puhtaamman ja voimakkaamman aromin, kuin kuivattu. Ja kun sen omasta puusta nappaa, niin tietää, että se on puhdasta.

Inkiväärihaukikeitto

400 g ruodotonta haukea
2 rkl inkiväärimurskaa
pieni pala chiliä
2 isoa perunaa (keittoon sopivaa)
2 isoa porkkanaa
½ purjo

(2 tuoretta laakerinlehteä)

20 jättikatkarapua kuorittuna ja suolet poistettuna
2 dl kermaa
1 l kalalientä (1 rkl kalafondia, 1 l vettä)
merisuolaa ja mustapippuria myllystä

koristeeksi hienonnettua kevätsipulia

Leikkaa hauki suuhun sopiviksi paloiksi. Jauha päälle merisuolaa ja  mustapippuria. Pilko chili pieneksi ja sekoita yhdessä inkiväärin kanssa hauen joukkoon. Laita maustumaan jääkaappiin esim. tunniksi.
Kuori perunat ja siivut ohuiksi siivuiksi. Tee sama porkkanoille ja purjolle. Saat itämaista tunnelmaa, kun leikkaat kasvikset vinoon siivuiksi. Keitä kasvikset ”al dente” kalaliemessä. Lisää kerma, tarkista suola ja lisää lopuksi haukisiivut sekä katkaravut. Älä keitä enää, vaan anna kalojen kypsyä muutama minuutti kuumassa liemessä. Koristele kevätsipulilla. Tarjoa heti!

Jos haukea ei ole saatavilla, voit käyttää tähän mitä tahansa muuta vaaleaa, kiinteälihaista kalaa.

Ruodollisesta hauesta voi tehdä vaikkapa haukimurekepihvejä.

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: