Etusivu » Se paras vegaaninen kinuski leivontaan ja jälkiruokiin

Se paras vegaaninen kinuski leivontaan ja jälkiruokiin

Kirjoittaja: Kulinaari

Paksu täyteläinen kinuski on monen leivonnaisen ja jälkiruoan tärkeä osa. Valmistin äskettäin ensimmäisen täysin vegaanisen juutokakkuni ja siinä yhteydessä menetin myös vegaanikinuski neitsyyteni käyttämällä Oatlyn iMat kermamaista ruoanvalmistustuotetta sekä fariinisokeria. Tämä kakun koristeluun päätynyt maidoton kinuski jäi silloin hiukan liian juoksevaksi, joten päätin testata miten saan sen muistuttamaan enemmän kondensoidusta maidosta tehtävää paksumpaa kinuskia.

Valmistin toisen satsin vaahtoutuvasta Oatly iMat Vipsistä ja suurustin kinuskin valmistusvaiheessa yksinkertaisesti vain maissitärkkelyksellä. Ja toden totta tuloksena oli täydellisen paksu ja täyteläinen kinuski, joka myös käyttäytyy ihan kuin esikuvansa!
 
Testasin kinuskin pohjaksi myös pelkästään makeutettua kondensoitua kookosmaitoa, jonka kuumensin ja suurustin karamellisoinnin ja jäähdytyksen jälkeen maissitärkkelyksellä. Juuri valmistuttuaan tämän kinuski toimi ok, mutta tuotteen sokeri alkaa kiteytyä tuotteen jäähtyessä, jolloin rakenne muuttuu. Eikä tämä versio kestänyt myöskään uudelleen lämmitystä kovin hyvin.

PARAS VEGAANINEN KINUSKI (noin 2,5 dl)

2,5 dl Oatly iMat Visp tai Oatly iMat Ruokaan ruoanlaittovalmistetta
2 dl fariinisokeria
4-5 rkl maissitärkkelystä
1-2 rkl vettä

Ota 0,75 dl Oatly iMatia erikseen ja sekoita siihen vettä ja maissitärkkelys. Valmista kinuski keittämällä miedolla lämmöllä Oatly iMat Vispiä ja fariinisokeria paksupohjaisessa kasarissa 15 minuuttia. 12 minuutin kohdalla vatkaa maissitärkkelysseos kinuskin joukkoon ja anna kiehua loput kolme minuuttia koko ajan vatkaten. Anna kinuskin jäähtyä ja käytä koristeluun. Jos kinuski tuntuu liian paksulta, lämmitä sitä varovasti välillä sekoitellen, niin se notkistuu.

Käytä kinuskin tapaan leivontaan ja jälkiruokiin. Kokeile vaikka perinteistä kinuskikakkua kokonaan maidottomana. Mausta tarvittaessa suolalla tai vaikka piparminttuöljyllä.

 

 

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: