Etusivu » Työntäyteinen kesäsunnuntai ja maalaisankkaa

Työntäyteinen kesäsunnuntai ja maalaisankkaa

Kirjoittaja: Kulinaari
PAAHDETTUJA ANKANKOIPIA JA PERUNOITA

Tästä aurinkoisesta kesäsunnuntaista muodostuikin varsin työntäyteinen päivä. Aamulla nautin aamiaisen parvekkeella omassa oliivipuun ja yrttien muodostamassa puutarhassani.

Siitä sitten suorintatietä taas venerantaan puhdistamaan käyttövesisäiliötä. Vaikkei sitä vettä nyt suoraan juomavetenä käytetäkään, niin puhtaus ja veden raikkaus on silti hyvä varmistaa. Muutama kerta puhdas vesi järjestelmän läpi samalla tarkkaillen veden laatua ja lopuksi tankki ja putkistot täyteen puhdistusliuosta.

Kotiinpäästyäni palkitsin itseni omatekoisella hedelmäsalaatilla ja lasillisella proseccoa. Olikin taas aika tyhjentää jääkaapista ylikypsiksi menevät ananas, mango ja nektariinit.

Illan ruokaan sain idean lauantaiaamun ruokaohjelmista. Iki-ihana Nigella Lawson laittoi yhtä lempiraaka-aineistani, ankkaa. Ja tällä kertaa ankankoipia, joita en olekaan vielä koskaan valmistanut. Resepti on selkeästi yksinkertaisuudessaan ja makumaailmaltaan ranskalainen. Selkeä pääraaka-aine ja maanläheiset, yksinkertaiset lisukkeet ja mausteet. Ruoka ei ehkä ole ihan niitä nopeimpia arkiruokia, mutta sopii päiviin, jolloin on aikaa haudutella pari tuntia ja tehdä siä aikana jotain muuta. Vaikkapa leipoa, niin itse tein. Resepti oli sama kuin viimeksi.

PAAHDETTUJA ANKANKOIPIA JA PERUNOITA

PAAHDETTUJA ANKANKOIPIA JA PERUNOITA (2:lle)

2 ankankoipea
2 isoa perunaa
tai kourallinen uusia perunoita
tuoretta timjamia
suolaa myllystä
musta- ja valkopippuria myllystä

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita ankankoivet kylmälle paistinpannulle nahkapuoli alaspäin ja laita levy keskilämmölle. Paista kunnes ankanrasva alkaa sulaa ja pinta saa kauniin ruskean värin. Käännä koivet ja ota pannu liedeltä syrjään. Jos käytät isoja perunoita, lohko ne kahdeksaan osaan. Pienemmät uudet perunat voi halkaista. Laita koivet nahkapuoli ylöspäin uunivuokaan ja lado perunat ympärille. Kaada vuokaan mukaan myös paistossa sulanutta ankanrasvaa. Mausta suolalla pippurilla sekä timjamin oksilla. Kypsennä uunissa n. 1,5 – 2 tuntia. Kääntele perunoita kypsennyksen aikana, että ne paahtuvat pinnaltaan mukavan rapeiksi.

Lisäkkeeksi sopii raikas salaatti.

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d bloggaajaa tykkää tästä: