Etusivu » Pakastimen tyhjennystä ja sähkötöitä

Pakastimen tyhjennystä ja sähkötöitä

Kirjoittaja: Kulinaari

Työpäivät vähenee ja loma lähenee. Pitihän sen veneen sähköjärjestelmänkin sitten sanoa sopimus irti juuri viikko sitten. No onneksi sentään ajoissa ennen reissun lähtöä. Saatiin kerhon sähkömies katsomaan missä vika piilee, eikä se onneksi ollut hapettunutta pistotulppaa ja yhtä katkennutta piuhaa pahempi. Ja ennustettu sadekin tuli vasta sen jälkeen kun olin jo päässyt turvallisesti kotiin.

Koska päivä hurahti enemmän tai vähemmän venerannassa, päätin käyttää tilaisuutta hyväksi ja tyhjentää hieman pakastinta ennen lomaa. Sieltä oli löytynyt aamulla pari siivua porsaanfilettä, jotka olivat jääneet yli joltain grillauskerralta. Taisivat olla jotain Venlalle ostettuja pihvejä, koska itse en juurikaan porsaalihaa syö. Sain siitä entisessä elämässäni ihan tarpeekseni, kun exappiukko oli sikalanomistaja.

Fileepihveille tein nopean marinadin hunajasta, sinapista, öljystä, suolasta ja mustapippurista. Ainekset sekaisin ja sively pihvien pinnalle. Hetken saivat maustua huoneenlämmössä.
Sillävälin tein salaattipohjan joka koostui lehtisalaatista, rucolasta, minisalaattisekoituksesta ja siivutetusta retiisistä. Lisäksi muutama minitomaatti ja hienonnettua ruohosipulia. Huuhdoin ja valutin salaattipohjan ja lisäsin kulhoon oliiviöljyä, seesamiöljyä, hieman valkoviinietikkaa, suolaa ja mustapippuria myllystä. Nopea sekoitus ja hetkeksi kylmään vetäytymään.

Paistoin fileet kuumalla pannulla tilkassa öljyä ja siivutin noin sentin viipaleiksi. Laitoin lautaselle kunnon keon salaattia ja asettelin fileeviipaleet sen päälle. Vielä mukaan tomaatit ja hieman ruohosipulia sekä oman yrttitarhan tuoretta timjamia ja rakunaa. Viimeistely balsamicolla. DELICIOUS!!

You may also like

Vastaa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d